Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 24

    Is there anything i can do to increase speeds?

    This is a discussion on Is there anything i can do to increase speeds? within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 4096 kbps 512 kbps Line Attenuation 24 db 12 db Noise Margin 18 db ...

    1. #1
      desiraja's Avatar
      desiraja is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Is there anything i can do to increase speeds?

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4096 kbps 512 kbps
      Line Attenuation 24 db 12 db
      Noise Margin 18 db 14 db

      Those are my stats, is there any suggestions on how to increase speeds, i am on the bb max/unlimted package?

      thanks in advance


    2. Advertisement
    3. #2
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      Did you read your activation letter (assuming you have it??)? It says you start at 4Mbps and over the first 10 days go through DLM (Dynamic Line Management). This is a training period and speed will increase so leave the router on...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    4. #3
      desiraja's Avatar
      desiraja is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      yes i read it, do you have any idea of what type of speeds i should be expecting? i will leave it on for the next 10 days and see how it goes, but at the moment it is slower than i expected with the bb max package!?

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      roughly, 16Mbps+...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      It is on the start speed. When DLM starts it will gradually increase, probably to 16Mb+ if your internal wiring is OK.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      desiraja's Avatar
      desiraja is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      Thats weird i was expecting the same but sky quoted that my line could only handle 5.5? kinda wierd isnt it?

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      but sky quoted that my line could only handle 5.5?
      They really need to get the guesstimates a bit more accurate. I am not saying it will happen, but if you do have problems Sky support, Tier 1 especially, will quote this figure back at you and may be reluctant to help..

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #8
      desiraja's Avatar
      desiraja is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      hmmm, i will keep you guys posted, thanks for all the help, all i want is somethign above 10, i hope its possible with my numbers!?

    10. #9
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      Wrong thread

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    11. #10
      desiraja's Avatar
      desiraja is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Is there anything i can do to increase speeds?

      what can be done to get better speeds, i dont think its anything on my end? im fairly close to the exchange?

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION