Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 17

    Do Sky always turn your speed down...

    This is a discussion on Do Sky always turn your speed down... within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; Just got 'Sky Base' which started at 1mb download speed, after testing it was set at 512kb. I rang them ...

    1. #1
      Bribrian's Avatar
      Bribrian is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Do Sky always turn your speed down...

      Just got 'Sky Base' which started at 1mb download speed, after testing it was set at 512kb. I rang them up to complain & the guy immediately bumped it up to 2mb (my max but said if i decided to upgrade at some stage, my line was capable of 3.5mb)... Now 2 days later my download is set at 952kb do i have to phone every couple of days to keep my speed up...........


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      If you have joined within the last 10 days, its pointless ringing Sky - You would be on DLM - If the CS person changes anything, it would just revert back to the DLM

      Wait 10 days and see where you end up.

      http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-d...need-know.html
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    4. #3
      Bribrian's Avatar
      Bribrian is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      Quote Originally Posted by NewsreadeR View Post
      If you have joined within the last 10 days, its pointless ringing Sky - You would be on DLM - If the CS person changes anything, it would just revert back to the DLM

      Wait 10 days and see where you end up.

      http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-d...need-know.html
      Thanks for replying but after the 10 days testing it was set to 512kb & now reduced again after being set at my max.......

    5. #4
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      What are your stats?

      How to get your router statistics
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    6. #5
      superping's Avatar
      superping is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      Quote Originally Posted by Bribrian View Post
      Thanks for replying but after the 10 days testing it was set to 512kb & now reduced again after being set at my max.......
      If there is still a problem after DLM is finished then give sky a call and they can take dlm off and connect you to the speed that your line can handle.

    7. #6
      Bribrian's Avatar
      Bribrian is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      Thanks for the replies guys, think i'll give it another week & see how things pan out...

      Quote Originally Posted by NewsreadeR View Post
      This any help...
      ADSL Firmware Version A2pB023o.d20h
      Modem Status Up
      DownStream Connection Speed 952
      UpStream Connection Speed 412
      VPI 0
      VCI 38

    8. #7
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      Its the other bits we need.

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 6041 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 50.0 db 28.5 db
      Noise Margin 8.9 db 7.5 db

      Just noticed my Line Attenuation is 50.0db when normally it is 45db - Must be a heat issue. As I haven't physically moved any further away from the exchange. The attenuation is physically the actual line length and I have no idea how that could be increased.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    9. #8
      Bribrian's Avatar
      Bribrian is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      This ok..........
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 952 kbps 412 kbps
      Line Attenuation 53.5 db 33.7 db
      Noise Margin 8.8 db 15.5 db

    10. #9
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      OK

      With those stats, you are at approx 1meg down, and 412Kb up - However I would have thought that you should *theoretically* see the full 2meg on Base, and possibly up to 6meg if on Mid / Everyday.

      Not quite sure why you are seeing such poor results.

      You could try posting the stats from the test socket and see if any better, or as previously said, you could be on DLM or even capped.

      How to test your ADSL in the Master Socket

      In reality your attenuation is not far off mine, and I am currently at 6meg and normally get approx 7 meg
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    11. #10
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Do Sky always turn your speed down...

      Well, we have been speaking about this tonight as mine have been rock solid for the past 3 years at :-

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 15523 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 23.0 db 12.5 db

      Tonight the router has rebooted and no amount of rebooting can get it above :-

      Connection Speed 5243 kbps 459 kbps
      Line Attenuation 32.0 db 17.5 db

      I'm not convinced its the heat effecting the line length, I know copper expands but it doesnt get twice as long for a few degrees rise, and I havnt moved house so what is going on ? Could it be DLM as the upload has also changed. If so - thanks for the email which would have stopped me messing around with router, cables & filter etc and made things worse.

      Suggestions welcome
      Last edited by dholdi; 03-07-09 at 12:50 AM.


     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION