Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 16 of 16

    Well at least I am not the only one having speed issues!

    This is a discussion on Well at least I am not the only one having speed issues! within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; It was not contention that prompted the question, rather the state of the internal wiring of the building. You would ...

    1. #11
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      It was not contention that prompted the question, rather the state of the internal wiring of the building. You would not be the first to suffer poor speeds because of this.


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      Although it may not be immediately evident, there is quite a difference when plugged into your Test socket.-

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4096 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 31 db 8 db
      Noise Margin 22 db 14 db
      Potentially you could get over 8 Mb with these figures. If you obtain an ADSLNation faceplate and plug the router straight into it, you will see an improvement. If you do this, then phone Sky and ask them to raise your cap, you should see a improvement in your speed.

      Unfortunately in the environment of flats there is a lot of scope for interference, so you may not see the full potential of your line, but you should see a decent increase.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #13
      sbohan's Avatar
      sbohan is offline Sky User Member
      Exchange: Manchester Central
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2008
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      Although it may not be immediately evident, there is quite a difference when plugged into your Test socket.-

      Potentially you could get over 8 Mb with these figures. If you obtain an ADSLNation faceplate and plug the router straight into it, you will see an improvement. If you do this, then phone Sky and ask them to raise your cap, you should see a improvement in your speed.

      Unfortunately in the environment of flats there is a lot of scope for interference, so you may not see the full potential of your line, but you should see a decent increase.
      How did you go about calculating the 8Mb speed? (genuine question). Someone in this thread earlier mentioned 13Mb given the figures, is there any reason why your estimation was so much lower?

      As for difference in the Test socket I can see there is a difference of around 2db but surely this cannot increase the line speed by a significant amount as 4Mb.

    5. #14
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      The estimate of 13 Mb is based solely on the attenuation of 31 dbs. This would be quite possible with a good external line. My estimate is based on your existing speed plus the speed you are loosing by being capped. ie 21dbs - 7 =14 dbs, which is roughly equivalent to 4 Mbps. Any improvement to your external line would result in more speed, but it appears to be fairly noisy, due possibly to a fault.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #15
      rev_sid_vicious's Avatar
      rev_sid_vicious is offline Sky User Member
      Exchange: 01253
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      My problem with Sky is the fact that they seem to have capped my upload and download speeds.
      For months, I was around 4,000kbs down and 768 up.
      Now it seems to be stuck around 2,800kbs and 412.
      To say that I'm a bit peeved would be an understatement. It has nothing to do with the phone wiring or distance from the exchange. It is something Sky has done and when I'm paying for a service, I expect to receive it. As I have been with them for over 12 months, I'm seriously considering switching to an ISP who will deliver what they promise!

    7. #16
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Well at least I am not the only one having speed issues!

      just DLM from back in June/July...a quick call will change it back...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION