Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Another help question with poor speeds

    This is a discussion on Another help question with poor speeds within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi Guys, First post and im already asking for help! I never thought to check my speed and only came ...

    1. #1
      Money's Avatar
      Money is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Another help question with poor speeds

      Hi Guys,

      First post and im already asking for help! I never thought to check my speed and only came onto this site via google as I was looking how to transfer recordings from Sky+ to DVD.

      Anyway, I did my speed checks.

      Namesco BroadbandMax ADSL Broadband Bandwidth speedtest | Test your ADSL Broadband connection speed gives download speed 633kbps and upload 638kbps

      http://192.168.0.1/system.htm with user admin and password sky gives:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 736 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 46.0 db 28.0 db
      Noise Margin 7.4 db 13.0 db

      Im supposed to be on sky Max so this seems VERY low? Ive tried wireless and just tried wired and its the same?!

      Any ideas? Sky put me on the wrong package? Anything else I can do? Surely it shouldnt be this low?


    2. Advertisement
    3. #2
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Your noise margin isn't great, any other telephone sockets in the property, if more than one have they all got a filter on them if anything is attached to the socket and what is the first thing physically plugged into the telephone socket that your adsl modem is connected to? Also are there any extension cables in use?
      If all is connected correctly you need to call Sky technical support to be trouble shot for slow speed. When was the last time you rebooted the router?

    4. #3
      Money's Avatar
      Money is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Quote Originally Posted by PaulSky View Post
      Your noise margin isn't great, any other telephone sockets in the property, if more than one have they all got a filter on them if anything is attached to the socket and what is the first thing physically plugged into the telephone socket that your adsl modem is connected to? Also are there any extension cables in use?
      If all is connected correctly you need to call Sky technical support to be trouble shot for slow speed. When was the last time you rebooted the router?
      I have one main phone socket. That has a filter on it. There is an extension which runs from the main socket which goes upstairs for my other sky box.

      Extension cable is in use to run upstairs to sky box but the router is plugged into the main socket downstairs. Does the extension still cause problem?

      Rebooted - is that simply the router switched off and on? Router is switched off every night anyway. Is there something else i need to do?

    5. #4
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Does the extension plug into the filter at all? If not is the sky box plugged into a filter on the extension?

    6. #5
      Money's Avatar
      Money is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Quote Originally Posted by PaulSky View Post
      Your noise margin isn't great, any other telephone sockets in the property, if more than one have they all got a filter on them if anything is attached to the socket and what is the first thing physically plugged into the telephone socket that your adsl modem is connected to? Also are there any extension cables in use?
      If all is connected correctly you need to call Sky technical support to be trouble shot for slow speed. When was the last time you rebooted the router?
      Paul, i think you could of helped!

      I just went to the main phone socket and the filter wasnt in the main wall, it was in the extension. I have put it in the wall and then the extenstion into the filter and its come up with the following on wireless:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 6240 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 44.0 db 28.0 db
      Noise Margin 7.4 db 13.0 db

    7. #6
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Filter should always be the first thing on the socket if possible, nothing should be on the line without being filtered unless you use a pre-filteredd plate on the main socket.

    8. #7
      Money's Avatar
      Money is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      Will remember that as we will be moving soon. Must of had it like this for about 12 months and never looked at it!

      Does that seem right now or do you think its still low?

    9. #8
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Another help question with poor speeds

      thats pretty much bang on tbh..
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION