Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Question about sync

    This is a discussion on Question about sync within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; Morning all, I have been with Max now for about a week. I am currently getting speed of 6.8m down ...

    1. #1
      Elbow's Avatar
      Elbow is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question about sync

      Morning all,

      I have been with Max now for about a week. I am currently getting speed of 6.8m down 500kb up.

      I can see the exchange from my house! My stats are:

      Down Up
      Line Attenuation 14 db 4 db
      Noise Margin 13 db 13 db

      I would have hoped to have higher speeds. I have my router V2 Lan connected to my PC. I have removed the old ring wire thing, but cannot use the test socket as I have an old style faceplate.

      Should I be hoping for higher speeds?

      Many thanks

      Elbow


    2. Advertisement
    3. #2
      richone54's Avatar
      richone54 is offline Sky User Member
      Exchange: watford
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Watford
      Posts
      2,627
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Question about sync

      what do you sync at ?

    4. #3
      Elbow's Avatar
      Elbow is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Question about sync

      Quote Originally Posted by richone54 View Post
      what do you sync at ?
      Sorry - mised that bit

      8160kbps

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Question about sync

      almost sounds like ur on Connect, not Max....whats ur upload?
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    6. #5
      Elbow's Avatar
      Elbow is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Question about sync

      My upload is 768kbps from the stats in my router

    7. #6
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Question about sync

      def Max then....hmmm, it should be showing 8096 if on gdmt (as the 768 would suggest) so either the new routers sync higher or somethings up....

      either way, you could be on ADSL2+ easily with them stats...although i would've expected a higher SNR for downstream. are you using the master? (you say you haven't got a test socket but are you on an extention)

      you might benefit from getting BT to replace the master for a new one as it could then get an even faster/more stable connection
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    8. #7
      Elbow's Avatar
      Elbow is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Question about sync

      Thank you for the reply.

      Here is an update. I called Sky who said my line was capped. I spoke to a really nice lady who removed the capping and set it at 16mb. She then said something about getting it to match(?) and finally settled on 12mb. My sync is now 11246 Att of 14db with SNR of 7db. The SNR has dropped 7db!! I have speedtested the line at 10mb.

      I am going to contact BT to get the master socket changed and get one of those faceplates mentioned on the faceplate/cabling forum.

      Very impressed with the way Sky handled this. If my line stays at this level and is stable I will be very happy.

      Thanks again for the helpful advice - great forum and site.

      Merry Christmas all.

    9. #8
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Question about sync

      they've done the right thing at the present time and hopefully once you get the wiring sorted too you should get the full 16Mbps sync speed!!
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION