Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Brand New Max User - Happy, but Problems?

    This is a discussion on Brand New Max User - Happy, but Problems? within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, I just got 16mb Sky Broadband Max on Saturday. The service is great, better than the one I had ...

    1. #1
      CP07's Avatar
      CP07 is offline Sky User Member
      Exchange: Harold Wood - ROMFORD
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Brand New Max User - Happy, but Problems?

      Hi, I just got 16mb Sky Broadband Max on Saturday. The service is great, better than the one I had before (17.99 a month for 2mb), but I'm not sure if I am getting everything out of it I can.

      When trying a speed test, the biggest download I can get is about 3200kb/s, and upload 650kb/s. I know I cannot get all 16000kb/s, but I was wondering if it was possible for someone to check my stats and see if theres any improvements possible. I've run TCPOptimser, and turned off UPnP, but I'm not sure if any more improvements could be made.

      Here are my basic stats:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 3796 kbps 764 kbps
      Line Attenuation 42.0 db 23.9 db
      Noise Margin 8.4 db 12.0 db


      I'm about 2.16km from the exchange (I know its not accurate), and below is my more detailed router stats:


      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: FAST, Upstream rate = 764 Kbps, Downstream rate = 3578 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: ADSL2+
      Channel: Fast
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.3 12.0
      Attn(dB): 42.0 23.9
      Pwr(dBm): 1.3 12.4
      Max(Kbps): 3620 864
      Rate (Kbps): 3578 764
      G.dmt framing
      K: 14(0) 24
      R: 12 16
      S: 16 8
      D: 32 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 59 68
      B: 13 23
      M: 16 8
      T: 8 1
      R: 12 16
      S: 1.9852 7.7037
      L: 951 216
      D: 32 8
      Counters
      SF: 6197 6195
      SFErr: 0 1
      RS: 201408 52657
      RSCorr: 5572 0
      RSUnCorr: 0 0

      HEC: 0 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 848915 172086
      Data Cells: 294 255
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 15 1
      SES: 10 0
      UAS: 32 18
      Total time = 54 min 50 sec
      SF = 201090
      CRC = 191
      LOS = 14
      LOF = 0
      ES = 15
      Latest 1 day time = 54 min 50 sec
      SF = 201090
      CRC = 191
      LOS = 14
      LOF = 0
      ES = 15
      Latest 15 minutes time = 9 min 50 sec
      SF = 35065
      CRC = 182
      LOS = 2
      LOF = 0
      ES = 2
      Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
      SF = 55693
      CRC = 2
      LOS = 1
      LOF = 0
      ES = 2
      Previous 1 day time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      15 minutes interval [-30 min to -15 min] time = 15 min 0 sec
      SF = 55817
      CRC = 3
      LOS = 5
      LOF = 0
      ES = 5
      15 minutes interval [-45 min to -30 min] time = 15 min 0 sec
      SF = 54515
      CRC = 4
      LOS = 6
      LOF = 0
      ES = 6


      I also have a connection issue. I'm using the internet on the computer connected to the router - so I'm guessing this is by ethernet (its by the ethernet cable :P)? Just trying to clarify. I am connected to an upstairs phone line - not the main one (it cannot reach), and only have the microfilter plugged into the line up here. Do I need to connect another for my main phone downstairs?

      I've also noticed that my phone has started to crackle slightly when in use. Is this related do you think?

      Thanks for anyone who gives me help. Its much appreciated.
      Last edited by CP07; 15-10-07 at 05:49 PM. Reason: Accidental post


    2. Advertisement
    3. #2
      Postman Pat's Avatar
      Postman Pat is offline Sky User Member
      Exchange: Leytonstone
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      East London
      Posts
      737
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      can you be a little bit more specific, and then someone will help you im sure

    4. #3
      CP07's Avatar
      CP07 is offline Sky User Member
      Exchange: Harold Wood - ROMFORD
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      Yeah, sorry, I'm still typing the message, I just accidentally clicked post . I'll type it out in full in a min.

    5. #4
      Postman Pat's Avatar
      Postman Pat is offline Sky User Member
      Exchange: Leytonstone
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      East London
      Posts
      737
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      lol more haste less speed

    6. #5
      CP07's Avatar
      CP07 is offline Sky User Member
      Exchange: Harold Wood - ROMFORD
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      Nevermind about the phone issue now. I connected one of the microfilters to the socket and plugged the phone into that - clarity was restored .

      But, that still leaves me with the little disappointing 3200kb/s max download speed...

      I see you live in Ilford... Thats pretty cool.
      Last edited by CP07; 15-10-07 at 08:54 PM. Reason: Forgot Something...

    7. #6
      Devil_Spawn's Avatar
      Devil_Spawn is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      244
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      your line distance is ok, however it is very noisy, the only way i can see you getting a better speed is by connectiong the router + filter into the bt master test socket (info on the forums or google it)

    8. #7
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Brand New Max User - Happy, but Problems?

      with that att. level you'd benefit from being on gdmt and not adsl2+ tbh...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION