Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Hi - Am I being capped

    This is a discussion on Hi - Am I being capped within the Speed tests and how to get better results forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi Just moved to Sky MAX from BT - here are my detailed stats I'm curious as to why the ...

    1. #1
      Jacko's Avatar
      Jacko is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Hi - Am I being capped

      Hi

      Just moved to Sky MAX from BT - here are my detailed stats I'm curious as to why the router syncs at 8mb (I'm not techie so please don't shoot me down in flames if my understanding is wrong).

      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 768 Kbps, Downstream rate = 8096 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 10.7 13.0
      Attn(dB): 35.0 21.5
      Pwr(dBm): 19.8 9.1
      Max(Kbps): 9472 1184
      Rate (Kbps): 8096 768
      G.dmt framing
      K: 254(0) 25
      R: 12 16
      S: 1 8
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 1 1
      B: 254 25
      M: 1 8
      T: 1 1
      R: 12 16
      S: 1.0470 8.6153
      L: 2040 208
      D: 64 8
      Counters
      SF: 30308142 30308140
      SFErr: 84 6
      RS: 4121907436 257619190
      RSCorr: 58038 1196
      RSUnCorr: 873 0

      HEC: 60 4
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 1248205852 0
      Data Cells: 257467188 0
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 67 0
      SES: 0 0
      UAS: 23 0
      Total time = 1 days 23 hours 7 min 58 sec
      SF = 30308142
      CRC = 84
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 67
      Latest 1 day time = 23 hours 7 min 58 sec
      SF = 4898711
      CRC = 8
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 6
      Latest 15 minutes time = 7 min 58 sec
      SF = 28170
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
      SF = 52931
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
      SF = 5082263
      CRC = 18
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 15
      15 minutes interval [-30 min to -15 min] time = 15 min 0 sec
      SF = 52930
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      15 minutes interval [-45 min to -30 min] time = 15 min 0 sec
      SF = 52989
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      15 minutes interval [-60 min to -45 min] time = 15 min 0 sec
      SF = 52931
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0


    2. Advertisement
    3. #2
      Dougiebabe2003's Avatar
      Dougiebabe2003 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Hi - Am I being capped

      Hi Jacko,

      No your not being capped. The reason your router is syncing at 8mb is because you are on the mode: G.DMT and this only supports line speeds of UPTO 8mb.

      Your line attenuation is 35 and around 40 is the cut-off limit for ADSL2 which is what CAN give you UPTO 16mb, but with your attenuation you would see a maximum of 12mb, 10mb stable.

      Distance is what affects the line attenuation, how far are you from your exchange? (Find out HERE )

      There are a few errors on the line but for almost two days uptime they look acceptable.

      How are you connecting the router to the telephone line and to the computer? (Extensions, wireless etc?)

      Im a sort of newbie at this so best to wait for Saturday to pop along to either confirm what I have said or beat me down for it

    4. #3
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Hi - Am I being capped

      hi,

      yes dependent on how long you have switched over to sky Max BB, wait for three days after the activation, you should get an automated telephone from sky noting you that your sky bb is now active, etc, then the day after, send sky an email from here use this link to email them:

      https://mysky.sky.com/portal/site/skycom/kana

      ask them to uncap your line, also ask them to change you router over for G.DMT mode to ADSL2 mode, then wait to see what speed they uncap you at.

      once you see a faster sync speed from your router, thats the speed they can only uncap you at, dependent on quality of line, your wiring, and how far away you are from your telephone exchange etc.

      Hope this helps.
      Last edited by jdsimp1234; 25-08-07 at 02:22 PM.

    5. #4
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts

      Re: Hi - Am I being capped

      Quote Originally Posted by Dougiebabe2003 View Post
      Im a sort of newbie at this so best to wait for Saturday to pop along to either confirm what I have said or beat me down for it
      Well if I'm allowed to beat you

      Yes, you're broadly right but being a little pedantic, Sky's LLU G.DMT actually supports up to 12 meg in theory (10.5 in reality) but is usually capped by Sky at 8096kbps.

      An attenuation of 35db on G.DMT will translate to ~38db on ADSL2+ which is the right side of the borderline and with those excellent line stats I'd be surprised if ADSL2+ wasn't a better mode for you.

      Again being pedantic, note the + after ADSL2. ADSL2+ is very different from ADSL2 (which is actually close to Sky's LLU G.DMT) and Sky don't offer it - though in very unusual situations the router will sometimes sync to it.

    6. #5
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Hi - Am I being capped

      i second, your reply saturday, you are correct. so its adsl2+ not adsl2, ok.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION