Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

    This is a discussion on EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why? within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Hi Im posting for a friend of mine, theyre trying to hook up an rdxv60kb toshiba recorder to their 9 ...

    1. #1
      moomoop's Avatar
      moomoop is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: none
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Hi Im posting for a friend of mine, theyre trying to hook up an rdxv60kb toshiba recorder to their 9 year old sky box and the EPG option is greyed out on the recorder. They have no phone line connected to the satellite box and I was hoping for some confirmation as to what it could be?

      ty


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,243
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Sorry, I am a little unsure what they are trying to achieve here.

      Do they have a current subscription on the Sky STB? Which model is it?

      Are they wanting to copy the content off the Sky STB or something else?

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    4. #3
      moomoop's Avatar
      moomoop is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: none
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Do they have a current subscription on the Sky STB? Which model is it?
      Sky STB? Thank you so much for replying, they want to be able to use the sky program guide to just click on what to record. The fancy recorder has an option to link with satellite EPG guide, but it is grayed out and we dunno why :s
      Im wondering if the sky box is too old in firmware, I can get back to you with the skybox version if it would help?

    5. #4
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Quote Originally Posted by moomoop View Post
      Sky STB? Thank you so much for replying, they want to be able to use the sky program guide to just click on what to record. The fancy recorder has an option to link with satellite EPG guide, but it is grayed out and we dunno why :s
      Im wondering if the sky box is too old in firmware, I can get back to you with the skybox version if it would help?
      You can only set the Sky EPG from the actual Sky STB (Set Top Box). The option offered by the 3rd party rdxv60kb DVD/HDD recorder is extremely unlikely to have ever worked with a Sky STB. I'm afraid it's back to the old fashioned VHS method of setting the Sky EPG and then selecting the time to start/stop the recording on the 3rd party recorder.

    6. #5
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,243
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      It would be useful to know which Sky STB is being used, specifically the make, model and firmware number.

      Also it would be useful to know how the recorder gets the information. It may well be that it connects to the Internet to download the details off Sky's website. If this is the case, then Sky did change their website layout earlier this year. This may have disabled the function.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    7. #6
      moomoop's Avatar
      moomoop is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: none
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      It is a puzzle to me too how the recorder is supposed to get the EPG, I think it's from the scart lead because there isnt much else going into it. Thank you so much both of you for your replies, a bit of a null function it seems. Will post back with STB number next time I swing round my friend's.

    8. #7
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,520
      Thanks
      65
      Thanked 389 Times in 379 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Quote Originally Posted by moomoop View Post
      Hi Im posting for a friend of mine, theyre trying to hook up an rdxv60kb toshiba recorder to their 9 year old sky box and the EPG option is greyed out on the recorder. They have no phone line connected to the satellite box and I was hoping for some confirmation as to what it could be?ty
      Could it be greyed out because the recorder doesn't have a network internet connection? Does the recorder have a network socket that would make this possible?

    9. #8
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,243
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Sky used to have a specific page that showed the scheduled programming. This was 'machine readable'. I have no idea if it is still available or not. This is why I wish to know how the data is provided.

      I did not think that the Scart lead supplied the information, bit this page suggests that it may be possible:

      Leads Direct - SCART Wiring

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    10. #9
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      To my knowledge there hasn't been a dvdr made yet that can control a sky box in any way.

      'EPG' on a dvdr will only ever relate to it's own internal digitat tuner.

      I believe older single tuner sky boxes used to have a 'timer' function that would cause it to change to a specific channel at the programmed time & output the signal via scart.
      Compatible vcr's / dvdr's would then be set to 'slave mode' (usually a timer set recording using a feature called 'satlink' or similar), receive the signal from the sky box, switch on & start recording from the appropriate scart input.

      If 'EPG' is greyed out, it's likely that the dvdr is performing some other function at the time (ie: recording), is in analogue mode, or has no dvb signal to the rf aerial input socket.

    11. The Following User Says Thank You to gymno For This Useful Post:

      moomoop (25-04-13)

    12. #10
      moomoop's Avatar
      moomoop is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: none
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: EPG not working for seperate hdd recorder, can anyone say why?

      Quote Originally Posted by gymno View Post
      (usually a timer set recording using a feature called 'satlink' or similar), receive the signal from the sky box, switch on & start recording from the appropriate scart input.

      If 'EPG' is greyed out, it's likely that the dvdr is performing some other function at the time (ie: recording), is in analogue mode, or has no dvb signal to the rf aerial input socket.
      The fancy dvd hdd recorder does have a button called satlink, all it does is lock the recorder in record on HDD mode and records whatever is on the satellite and my friend never set up a uk freeview aerial. That might be the problem, it's not a satellite EPG recorder. The manual was a bit vague. THANK YOU! Now can tell him to stop pressing buttons randomly.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION