Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    SKY+ Remote not working

    This is a discussion on SKY+ Remote not working within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Recently had SKY installed, SKY+ unit downstairs with normal SKY stb upstairs. Everything fine for a couple of weeks, came ...

    1. #1
      robmp's Avatar
      robmp is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2009
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      SKY+ Remote not working

      Recently had SKY installed, SKY+ unit downstairs with normal SKY stb upstairs.

      Everything fine for a couple of weeks, came home, wife told me her friends 7 month old had been playing with the SKY+ remote, as a result the remote is no longer working!

      Have tried to reconfigure it with the various codes I've found on websites etc but can only get it working with the TV (volume etc) and not the SKY stb.
      I've reconfigured the normal SKY remote (from upstairs) to work the downstairs unit as a temporary solution but this isn't ideal and I'd like to get the SKY + remote working again.

      Any ideas?

      Cheers

      Rob


    2. Advertisement
    3. #2
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

    4. #3
      robmp's Avatar
      robmp is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2009
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: SKY+ Remote not working

      Hi Steve,

      Thanks for the reply, I've tried various codes that I've found but no joy as yet, the only thing I've been able to do is get the remote operating the standard TV controls (volume etc) but haven't been able to get the remote operating SKY.

    5. #4
      mjtuohy's Avatar
      mjtuohy is offline Sky User Member
      Exchange: 01233
      Broadband ISP: BT Fibre
      Router: BT Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      Kent
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: SKY+ Remote not working

      Could be the 7 month old has pushed the TV button on the remote. Push the SKY button then it should controll the sky+. My children Have done this a few times to me and they are a lot older than 7 months.
      Martin

    6. #5
      TheEarthAngel's Avatar
      TheEarthAngel is offline Sky User Member
      Exchange: 01992
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2009
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: SKY+ Remote not working

      LOL

      I was just having the same problem!!

      I picked up my remote and it had mysteriously just stopped working. It didn't matter what I did - nothing worked. In frustration I Googled problem, and got 10 million hits on "Sky Remote not working". 'Hmm' I thought, so I am not alone...

      Tried resetting remote according to instructions - and still no luck. My STB just wasn't responding to anything. I then phoned Sky... got though in seconds (makes a change!) a lovely lady called Eileen went though all possible permutations with me, resetting, 2 red lights, press+hold Select etc etc.. In the end she said, and I quote, "It sounds like your remote is broken. I will send you out a new one."

      I was gutted. It's only 6 weeks old.

      So.. me being me, I thought I would search around just one more time, in case I find something new to try.. And here, on this very page, I just happened to glance at the post concerning "the baby played with the remote.." and to try pressing the Sky button.

      And now don't I feel stupid.

      Lo and behold.. My remote is working perfectly again.

      Last edited by TheEarthAngel; 20-08-09 at 03:33 PM.

    7. #6
      robmp's Avatar
      robmp is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2009
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: SKY+ Remote not working

      Glad you got yours sorted as a result anyway!
      No joy with mine so far, wife has since rang Sky and probably had much the same conversation you did - am now awaiting new remote - fingers crossed

    8. #7
      Old_nick's Avatar
      Old_nick is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Be Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      1,241
      Thanks
      3
      Thanked 17 Times in 17 Posts

      Re: SKY+ Remote not working

      Post deleted by Old_nick.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION