Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    just purchased sky+ box need help!!

    This is a discussion on just purchased sky+ box need help!! within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; hi guys n gals. i just purchased a sky+ box purely for the free channels to replace the excisting freeview ...

    1. #1
      markus250666's Avatar
      markus250666 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      just purchased sky+ box need help!!

      hi guys n gals.

      i just purchased a sky+ box purely for the free channels to replace the excisting freeview box that i have. the main question is even tho i have a mini dish already up (left by last tennant) do i need to upgrade the LMB to recieve the signal? as the signal cannot be recieved at the moment. i don't know if i have to update/upgrade the LMB for sky+.


      any help would be most welcome


      many thanks and merry xmas to u all


    2. Advertisement
    3. #2
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Do you have a viewing card? Do you know if the sat dish and cables actually still work?

    4. #3
      markus250666's Avatar
      markus250666 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Quote Originally Posted by PaulSky View Post
      Do you have a viewing card? Do you know if the sat dish and cables actually still work?

      hi paul, yes i have a viewing card however i will not be subscribing as its just the free channels i'm after. as for the dish i have no idea if it works or not as it was left by the last tennant that lived here before me. the dish and LNB and cable all look fine. just no signal to me sky+ box. i know there's nothing wrong with the box as i seen it fully working before i purchased it.


      any idea's m8?



      markus

    5. #4
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Is it a sky minidish or a different dish? What do you get when you do a signal test?

    6. #5
      markus250666's Avatar
      markus250666 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Quote Originally Posted by Woodster View Post
      Is it a sky minidish or a different dish? What do you get when you do a signal test?

      hi wooster.

      its a sky minidish that i have up outside, i get the signal test screen but there is no signal strengh showing.


      i was wondering if it was anything to do with the LNB as it is a single connector LNB i didn't know if there was a different LNB for sky+ or not that i should be using.



      markus

    7. #6
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      You have connected it to dish input 1 haven't you? Saying that, there were a few boxes a while ago where the default tuner was input 2.
      Looks like you may have to get your dish realigned. If you can't do it yourself, get a local co out, should cost no more than 60.
      If you're in the south east, PM me.

    8. #7
      markus250666's Avatar
      markus250666 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Quote Originally Posted by Woodster View Post
      You have connected it to dish input 1 haven't you? Saying that, there were a few boxes a while ago where the default tuner was input 2.
      Looks like you may have to get your dish realigned. If you can't do it yourself, get a local co out, should cost no more than 60.
      If you're in the south east, PM me.

      many thanks for the reply woodster, on the dish LNB there is only 1 input, and on the sky+ box there is 2 inputs i'll try input 2 and and see what happens other than that like u say it would be a case of getting the dish realigned hoping that the LNB is ok. i'm in grimsby in lincolnshire.


      markus

    9. #8
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      Grimsby is bit far for me!!! I'm in herts!! It's 1 of 4 things, Cable, LNB, Alignment or just plain and simple poor connections.

    10. #9
      markus250666's Avatar
      markus250666 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: just purchased sky+ box need help!!

      i'll try the following after new year.

      many thanks for your help

      all the best

      markus

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION