Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Sky + Planner not working

    This is a discussion on Sky + Planner not working within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Not sure why but today My Sky + Planner has stopped working normally. When trying to view my shows previously ...

    1. #1
      monkeymaw's Avatar
      monkeymaw is offline Sky User Member
      Exchange: 01926
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky + Planner not working

      Not sure why but today My Sky + Planner has stopped working normally.
      When trying to view my shows previously recorded or pause a show I'm watching I get the following message on screen.

      FOR YOUR INFORMATION

      Please wait

      Back up to Return

      Can anyone help me resolve this problem or is there a possible issue with the box?


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,738
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      Unplug the box from the wall for a couple of minutes then start it up again, sounds like it has locked up.

      If that doesn't work you could do a forced update, to do this you again need to unplud the box (you must be connected via SCART) then holding the backup button down on the receiver (not the remote) turn it back on, you will get a message that it is updating and not to turn it off (you can let go of the backup button now), this may take 10 mins.

      You will not lose anything recordings etc doing this.

    4. #3
      monkeymaw's Avatar
      monkeymaw is offline Sky User Member
      Exchange: 01926
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      Thanks for the advice. It started working after unplugging from the wall.
      Was unsure wether to do this as I thought it would wipe all recordings stored but happy that it didnt.
      Thanks again

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      I thought it would wipe all recordings stored but happy that it didnt.
      The recordings are stored on a Hard Drive so there is no chance of loosing them, no matter how long you are turned off.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      googleme's Avatar
      googleme is offline Sky User Beta tester
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2008
      Posts
      896
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      Maybe worth doing.

      Pull plug out, press the backup button on the front, put the cable back in.
      When the front light are amber,red and green, take your finger off backup.

      Make sure your on the sky channel on the tv as well.

      Just noticed smithy has recommended this.

      This fixed my problem, also a few others as well.

    7. #6
      andrew wallace's Avatar
      andrew wallace is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: sky+
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      the picture on my sky+planner enlarges as soon as i try to watch a prerecorded programme
      top and bottemof the screen are not visible although it is perfectly okay otherwise

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky + Planner not working

      ^^^^^^^^
      What TV do you have, have you checked it's settings? Also check your Sky+ settings in Services>System Setup>Picture Settings that the sizes are correct for your TV. It is also possible you have a dodgy scart cable, so try another if you have one.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION