Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Pace 3100 restarts itself

    This is a discussion on Pace 3100 restarts itself within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Hi all, I invested in a Pace 3100 Sky+ box off eBay and althoguh a little grubby it seems to ...

    1. #1
      jonathan488's Avatar
      jonathan488 is offline Sky User Member
      Exchange: Great Malvern
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Pace 3100 restarts itself

      Hi all,

      I invested in a Pace 3100 Sky+ box off eBay and althoguh a little grubby it seems to work... except for one thing...

      After about 30 minutes the box will reset itself. It's as if I have just turned it on from cold (where it has to do "searching for listings")

      I can turn it back on and another 30 minutes or so later it'll do the same thing...

      I first thought it might be a problem with the "Instant rewind" (set to 30 mins) but I've set it to 60 and it still does the same thing.

      Has anyone heard of anything like this before?

      My box version is as follows:

      Model: 3.057
      Version: 9F2106

      Thanks for any suggestions.


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Pace 3100 restarts itself

      Cough - Just so people notice this thread.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    4. #3
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Pace 3100 restarts itself

      Sounds like a duff power supply to me.
      Outside chance its a software issue which a reload may fix, pull the power to the box and then re-connect whilst pressing backup on the box.

    5. #4
      jonathan488's Avatar
      jonathan488 is offline Sky User Member
      Exchange: Great Malvern
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Pace 3100 restarts itself

      Thanks for your reply and suggestion Proppinupthebar.

      I was wondering how to do a factory reset so I'll give it a go on my lunch break.

      It seems to be even more random now. I had the news on this morning and it was off again within 10 minutes.

      How easy would it be to repair/swap-out the power supply? It seems a bit of a hassle to send it back (although it is under 30 day warranty...)

      Thanks again,

      Jon.

    6. #5
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Pace 3100 restarts itself

      Quote Originally Posted by jonathan488 View Post
      Thanks for your reply and suggestion Proppinupthebar.

      I was wondering how to do a factory reset so I'll give it a go on my lunch break.

      It seems to be even more random now. I had the news on this morning and it was off again within 10 minutes.

      How easy would it be to repair/swap-out the power supply? It seems a bit of a hassle to send it back (although it is under 30 day warranty...)

      Thanks again,

      Jon.
      I'd send it back and get what you paid for, a working box!

    7. #6
      jonathan488's Avatar
      jonathan488 is offline Sky User Member
      Exchange: Great Malvern
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Pace 3100 restarts itself

      Quote Originally Posted by Proppinupthebar View Post
      I'd send it back and get what you paid for, a working box!
      True, true.

      I'll give the reset a go first (and post back) but will e-mail the seller to say I've got a problem and to maybe expect it back...

      Cheers,

      Jon.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION