Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 14

    Transfering DVD's to Sky+

    This is a discussion on Transfering DVD's to Sky+ within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; My little girl has a few favorite DVD's that eventually become unplayable because of scratches, so I have to back ...

    1. #1
      saswilson's Avatar
      saswilson is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2007
      Posts
      39
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Question Transfering DVD's to Sky+

      My little girl has a few favorite DVD's that eventually become unplayable because of scratches, so I have to back them up just in case. So I was wondering if it is possible to record DVD's to Sky+ so she can select and play them from the planner menu?


    2. Advertisement
    3. #2
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      I dont think so, do you not have a dvd writer in your pc ?


    4. #3
      saswilson's Avatar
      saswilson is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2007
      Posts
      39
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Quote Originally Posted by dholdi View Post
      I dont think so, do you not have a dvd writer in your pc ?
      Yes, but I just want to save discs and make it easier for her.
      She finds it much better to select films I have recorded for her from the planner menu than sorting through DVD's and playing them.

    5. #4
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Ahh I see, I thought you just wanted to make backups to save the originals from getting scratched.


    6. #5
      saswilson's Avatar
      saswilson is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2007
      Posts
      39
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Quote Originally Posted by dholdi View Post
      Ahh I see, I thought you just wanted to make backups to save the originals from getting scratched.
      So you dont think its possible then?

    7. #6
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Not easily, I would imagine it could be done but I think it may involve removing the hard drive from the + box and connecting it to a pc. The dvd would have to be converted to the same video format that the + box uses and the files transfered to the drive. I think you would lose the menus etc from the dvd. Someone may know of an easier way but thats the only way I can think of that may work.


    8. #7
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Its definitely not possible. The Sky+ and HD boxes are only designed to take the satellite signal, demodulate, demultiplex and then record the required channel(s), using the EPG info to populate the planner guide. The DVD bitrate is a higher bit rate so you wouldnt get much onto a Sky+ box if you could do it.
      There is no p in Thomson.

    9. #8
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      ^^^^ There you go then - that quashes my theory
      Thinking about it even if you could get the files on to the disc, because they havnt been put there by the + box they would not show in the planner ?
      Last edited by dholdi; 12-04-08 at 07:04 PM.


    10. #9
      saswilson's Avatar
      saswilson is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2007
      Posts
      39
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      Ok, shame really but thanks for the replies
      What about a normal HDD player? Would it be possible to copy DVD's onto that?

    11. #10
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: Transfering DVD's to Sky+

      You should be able to do that as long as it has a scart or av input.


     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION