Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    If i buy a sky+ box...(quickie)

    This is a discussion on If i buy a sky+ box...(quickie) within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; heya all, well we cant get sky at the moment due to no phoneline, so i have normal freeview box, ...

    1. #1
      betty02's Avatar
      betty02 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      If i buy a sky+ box...(quickie)

      heya all, well we cant get sky at the moment due to no phoneline, so i have normal freeview box, if i went out and bought a sky+ box, what would happen? would i have normal freeview channels, and well all free chanels and still be able to pause, record them etc, or would i just recieve no signals at all and be without TV?


    2. Advertisement
    3. #2
      murdock's Avatar
      murdock is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,029
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      Welcome Betty,

      If I have correctly understood your question,
      you would be wasting your money.
      Sky+ only works if you have a Sky subscription.
      Not only does Sky need a phone line, the dish etc. has to
      be set up by a Sky installer.
      It is not like a Freeview box.
      Last edited by murdock; 08-01-08 at 11:41 AM. Reason: revised

    4. #3
      betty02's Avatar
      betty02 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      Ok thanks for that, most proabaly in the wrong section now but if i got the 'freesat' does that 1 require a phoneline and 2 work with a sky+ box, just my mate give me his old one such as shame not to be able to use it you see. also is it worth the 150?

    5. #4
      murdock's Avatar
      murdock is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,029
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      Quote Originally Posted by betty02 View Post
      Ok thanks for that, most proabaly in the wrong section now but if i got the 'freesat' does that 1 require a phoneline and 2 work with a sky+ box, just my mate give me his old one such as shame not to be able to use it you see. also is it worth the 150?
      No it is definitely not worth it, even if you could use it.

      Freeview receives the signal through the terrestrial aerial.
      It is very easy to set up providing you have a good aerial.
      There are boxes available, similar to Sky+, that will work with
      Freeview. Check back later.
      Hopefully, someone will recommend one.
      I use Sky + but pay a heavy monthly charge.
      Last edited by murdock; 08-01-08 at 11:49 AM. Reason: spelling

    6. #5
      betty02's Avatar
      betty02 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      Ok thanks for your help (do you have a reputation system here were i can rep you??) i think im just going to wait until my mum and dad pull there finger out and get sky then and just get multiroom!

      Thanks for your help once again much appreciated!

    7. #6
      murdock's Avatar
      murdock is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,029
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      "(do you have a reputation system here were i can rep you??)" -betty

      No. I have a very dodgy reputation.

      By the way, I have corrected my post to read Freeview.
      It is easy to get the two systems mixed up.

      Freeview
      Freeview - Welcome to free TV land

      Freesat
      Freesat - Sky User - The unofficial support forum for everything Sky!

      Also, BBC and ITV launch their own FREESAT this year.
      http://www.skyuser.co.uk/forum/frees...v-freesat.html
      Last edited by murdock; 08-01-08 at 12:09 PM. Reason: typo / new link

    8. #7
      GazM84's Avatar
      GazM84 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2008
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If i buy a sky+ box...(quickie)

      If it was connected to a dish you would get some channels but not even as many as freeview. BBC, radio and music channels. It doesnt need to be connected to the phone line - only does for box office or interactive use (mine never is). and you could get the sky+ to work off a single signal as its only a hard drive recorder. As long as you can get the disk to pick up the signal u can get it, u dont even have to be in the UK as some countrys like france can pick up the signal (not legal though)

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION