Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Sky+ TV auto format issue

    This is a discussion on Sky+ TV auto format issue within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Hi there - I wonder whether anyone can help with a picture format problem I have. I have a Sony ...

    1. #1
      woody11's Avatar
      woody11 is offline Sky User Member
      Exchange: Thatcham
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      37
      Thanks
      23
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Exclamation Sky+ TV auto format issue

      Hi there - I wonder whether anyone can help with a picture format problem I have.

      I have a Sony KDL 32v2000 & a Thomson Sky+ box - however I am unable to get the picture to auto format from 4:3 to 16:9 & vice versa.

      I have followed the set up on the TV as shown in the manual & it does work when using the TV internal digital service.

      Any advice would be great.

      Many thanks
      Woody


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      have you gone into Services and Picture settings on teh sky remote and set it up there too?

    4. #3
      woody11's Avatar
      woody11 is offline Sky User Member
      Exchange: Thatcham
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      37
      Thanks
      23
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      at present sky+ is set as 16:9 for both picture formats

      regards
      Woody

      PS good score for your guys the other night

    5. #4
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      it sure was mate, just hope we aint used up all our goals for the next few games.

      Okay - have you got a fully wired scart lead from the sky box to TV (cheaper scarts don't have all 21 pins connected and therefore the widescreen switching pin may not be connected).

    6. #5
      woody11's Avatar
      woody11 is offline Sky User Member
      Exchange: Thatcham
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      37
      Thanks
      23
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      I'm sure the goals will still keep coming as long as he does not tinker too much.

      I have recently changed the scart lead to a gold plated lead but did get in the sale. Is there any way of telling how good it is????

      I have noticed that if I switch from the TV in built digital to SKY+ via AV1 it defaults to 4:3 but does not switch to widescreen when moving from say Sky sports news to Sky sports 1.

    7. #6
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      You can only tell if you can undo the connector to which pins actually have a wire connected to it.

      When you switch over, try pressing the Sky button thnen the TV button, then the Sky button and see if that tricks the switch over.

    8. #7
      woody11's Avatar
      woody11 is offline Sky User Member
      Exchange: Thatcham
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      37
      Thanks
      23
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      unfortunately still no joy.

      I will consider trying a more scart lead but can you tell from the packaging if all the pins are connected??

      Woody

    9. #8
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      The package may say 'fully wired', but if it doesn't it doesn;t mean that it isnt.

      YOu can get cheap fully wired scarts. If the scart is an RGB scart, then its safe to safe it is a fully wired one too.

      Try making sure the scart is fully pushed in at both the box and TV as this could also be the problem. Scarts can sometimes be a little fiddly to push fully into the sockets or can come loose if they are heavy scart cables.

    10. #9
      woody11's Avatar
      woody11 is offline Sky User Member
      Exchange: Thatcham
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      37
      Thanks
      23
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      ok - i will try a new lead.

      thanks for all your help.

      regards
      woody

    11. #10
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Sky+ TV auto format issue

      Quote Originally Posted by woody11 View Post
      ok - i will try a new lead.

      thanks for all your help.

      regards
      woody
      If that doesn't work then check you are using the TV out scart on the back of the box. Theres no pin 8 widescreen switching on the VCR scart out.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION