Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 3 of 3

    Sky+ cabling problem

    This is a discussion on Sky+ cabling problem within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Hi, I'm desperately trying to resolve a sky+ cabling problem but have hit a deadend - hoping someone has some ...

    1. #1
      pschulz's Avatar
      pschulz is offline Sky User Member
      Exchange: ealing
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky+ cabling problem

      Hi, I'm desperately trying to resolve a sky+ cabling problem but have hit a deadend - hoping someone has some suggestions.

      I'm moving my sky+ box from one room to another. I've run FT125 cables to the new room and connected the cables from the dish to the new cables going to the room. When I fire up the sky+ box, "no signal" is show (on screen and under the sky management "signal test" menu). The cable runs are quite long - I'd say approaching 40 meters dish to box, so I put a signal amplifier on each cable. This helped, but a very strange thing is happening:

      1. I can only get 1 signal, the second signal does not show at all

      2. I only get that 1 signal if I have a separate cable plugged into the TV aeriel (I have 4 FT125 cables running into that room so if I connect up a third cable to act as aeriel-in on the TV, the 1 signal suddenly appears on the sky+ box!). If I disconnect the TV aeriel cable, the signal disappears - it's constant.

      3. The 1 sky+ signal only shows if I have both sky+ cables connected with the amplifiers, but it makes absolutely no difference if I have the second signal cable connected to the sky+ box or not.

      Just seems really strange - any suggestions as to how to diagnose the problem - I'm lost...

      Paul


    2. Advertisement
    3. #2
      penrhyn's Avatar
      penrhyn is offline Sky User Member
      Exchange: Long Eaton
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD 1TB Box
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Derbyshire
      Posts
      1,186
      Thanks
      2
      Thanked 10 Times in 7 Posts

      Re: Sky+ cabling problem

      The LNB is power fed from the Sky+ box, do your amplifiers (what are you using btw)have a DC pass through path? Maybe plugging in the terrestrial aerial completes the circuit in some way? No other ideas exept check your cabing for shorts/opens, stray bits of braid getting in the wrong place could cause problems.

      Maybe this article would help Will an amplifier help?
      Last edited by penrhyn; 04-10-07 at 02:47 PM.


    4. #3
      Sam Radford's Avatar
      Sam Radford is offline Sky User Member
      Exchange: 01439
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      685
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ cabling problem

      Certainly sounds like a connection problem. Make sure all your plugs are fitted correctly. See http://www.satcure.com/tech/fconn.htm

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION