Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    Sky+ not coming out of standby

    This is a discussion on Sky+ not coming out of standby within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; Hi, following the upgrade to add anytime to sky+ box, would not turn back on in morning from standby. To ...

    1. #1
      Golf18's Avatar
      Golf18 is offline Sky User Member
      Exchange: Radcliffe
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Radcliffe, Manchester
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky+ not coming out of standby

      Hi,
      following the upgrade to add anytime to sky+ box, would not turn back on in morning from standby. To get around this stopped box going into standby, is there anything to cure this?
      Can I do a forced software update or is it a problem with the box

      thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,964
      Thanks
      9
      Thanked 33 Times in 33 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      I think you can force another update by pressing and holding either the backup or information button on the front of the box "cant remember which" whilst turning the power on then continue to hold button after power is switched on until a message appears on the screen saying "updating software"

    4. #3
      HarryBosch's Avatar
      HarryBosch is offline Sky User Member
      Exchange: Kidsgrove
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      Have you tried switching the box off at the mains and removing the card, leave for a couple of minutes then switch the box back on and wait to be prompted to insert the card, its worked for me in the past

    5. #4
      Tezcatlipoca's Avatar
      Tezcatlipoca is offline Sky User Moderator
      Exchange: Cambridge (EACAM)
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2007
      Location
      Cambridge
      Posts
      855
      Thanks
      13
      Thanked 7 Times in 7 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      From what I've read at DigitalSpy, lots of people have been having this problem, with Sky+ & also SkyHD, since the Anytime update.

      Powering off & on tends to cure it, as HarryBosch said above.

      There is allegedly a work-around to stop it happening: Turn off Anytime, but leave Auto Standby turned on. Apparently if both are turned off it may still play up.

      Sky are supposedly aware of the problem & working on a fix (from what someone at DS said they'd been told).

      Quote Originally Posted by Koala5 View Post
      I think you can force another update by pressing and holding either the backup or information button on the front of the box "cant remember which" whilst turning the power on then continue to hold button after power is switched on until a message appears on the screen saying "updating software"
      It's the Backup button.

    6. #5
      pedders's Avatar
      pedders is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      I had the same problem (look at thread Warning To All Sky + owners) I got a new box as no matter what Sky suggested if did not work, but my box was unable to do a full reset so it must have been the hard drive at fault.

      If you have tried all possibilties, which are not many if your box does not come out off standby then you have no alternative but to get another sky + box.

      Once your hard drive has a fault powering it off & on again does not save it, same applies to laptop & pc's.

    7. #6
      Lexxy_703's Avatar
      Lexxy_703 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      Midlands
      Posts
      55
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky+ not coming out of standby

      i think i'm another with this...(i have posted on DigiSpy, so sorry for any repeat!)

      I've had this Thomson + box for about 18 months & until recently, it's been trouble-free.

      Auto-standby is enabled, but it's always put in standby at night anyway, & Anytime is disabled.

      I've been having the Blue Screen/ITV recordings problem, but not a major issue as i only record 1 or 2 programmes on ITV a week.

      Last night all was fine, i went out of the room for a while & when i came back the box had gone into standby - i know we didn't switch it off. this was around 7-7.30pm.

      didn't come to turn it back on until a few hours later & it just refuses to come back to life. the red LED power light just flickers as if it's trying to do something but no whirring or any other noises like it normally makes after a re-boot.

      i've tried main power supply off (10 mins & left off over-night), all the cables are ok & the power socket. the red light on the remote is working (definitely on sky & not TV!) but no corresponding light on the box when you press any keys. tried the buttons on the box & to force an update - nothing worked.

      it's connected via scart & while watching tv thru the normal ariel, the tv kept auto switching to the sky+ channel as if a signal had been found, but then nothing happened.

      i spent 23 mins on the phone to a lovely man at sky who was no use whatsoever! "try this now please" - "sorry, i've already done that 3 times!!"

      BUT, whilst on the phone to sky, when he got me to power off the box again, i noticed it's causing interference on our phone line too - the background noise on the phone line disappeared when the box was un-plugged & then came back again when connected?! (for info, we've got sky broadband) very odd

      so i've paid my 65 & an engineer is booked for tomorrow - i'd only thought yesterday morning, i MUST watch some recordings soon as only 28% disc space free... i suppose it is all lost for good isn't it...

    8. #7
      tootingjo's Avatar
      tootingjo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      I found my Sky + box stuck on standby last night, and that red light stays on no matter what I do. I phoned Sky who gave instructions on doing a forced software update, but that didn't work. The only thing is, my phone line isn't connected. Is this why that update failed? Sorry if it's a dumb question! :-)

      If I can't get the stupid box working again it looks like I have to pay 65 for an engineer to come out. :-( I wonder if it might even be better to buy a new Sky + box, it's not so much more than the engineer call out.

    9. #8
      pedders's Avatar
      pedders is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      No the update comes in through the dish.

    10. #9
      tootingjo's Avatar
      tootingjo is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      Well, we have our Sky + box working again. I don't mean to be a peddlar of conspiracy theories..! but the engineer said there'd been a load of these box on standby problems, all from people who'd unplugged the phone line. He put my phone line back in and soon got it working again. He told me it was up to me whether I kept the line in again after he'd gone. He hinted quite seriously that Sky knew when their customers took out the phone line, didn't like it, and wanted them to 'call Sky' and get an engineer to put it back in again. And I thought you only 'had' to have the phone in for 12 months?

      I wouldn't even mind having the phone line in, but for some reason my Broadband won't work when the Sky line's in the socket too.

    11. #10
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,964
      Thanks
      9
      Thanked 33 Times in 33 Posts

      Re: Sky+ not coming out of standby

      Whatever he did I dont think it was related to the phone line, mines been unplugged for about a year and I've suffered no ill effects.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION