Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 27

    Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

    This is a discussion on Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1 within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; I keep having a re-ocurring problem on my ageing Sky Plus Box. AFter a period of about 2 weeks the ...

    1. #1
      DrProzac's Avatar
      DrProzac is offline Sky User Member
      Exchange: Chelmsford
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      I keep having a re-ocurring problem on my ageing Sky Plus Box.

      AFter a period of about 2 weeks the Input Signal Strength on Input 1 drops to about 10% Signal Strength and 40% Signal Quality.

      The only way I can get this back up again is by switching the box off for about 5mins and switching back on again holding down the backup-button to force a download.

      Then the signal strength and quality return to normal?

      Any idea's on what is causing this, I thought for the first couple of times it was the Dish had moved, but hooking up to a DM500 I get perfect reception.

      Is this ageing SKY+ box failing?? Or is there anything else I can do. Even swapping Input 2 and 1 over does not improve the signal or Input 1 or reduce the input on SIgnal 2?


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      Losing the signal can be a sign of a failing hard drive.

      The util at Copy+ : The Ultimate Sky+/XTV hard drive copier can help detect (and fix) a failing drive.

      Equally it could be that water has crept into the lnb connections if it hasn't been waterproofed properly.

      Only way to tell is to either replace the hard drive if you have a spare one to hand or try swapping the box if soemone is prepared to lend you theirs long enough for you to test.

    4. #3
      DrProzac's Avatar
      DrProzac is offline Sky User Member
      Exchange: Chelmsford
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      I know it's not the Cable (or almost certain it's not) as swapping the leads from Input 1 to Input 2 do nothing.

      What I don't understand is why doing a Firmware upgrade (Holding down backup at startup to download software) would sort out the signal again?

      Would changing the Harddrive really help that much!?

      I have noticed a few problems on recording lately, IE it locked up and woudn't play certain recordings that had worked previously!!

    5. #4
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      Quote Originally Posted by DrProzac View Post
      I know it's not the Cable (or almost certain it's not) as swapping the leads from Input 1 to Input 2 do nothing.
      Yes I agree, but the signal strength meter isn't the most reliable. As I say, my initial diagnostic is failing hard drive as opposed to LNB/Dish/Cable problem.

    6. #5
      DrProzac's Avatar
      DrProzac is offline Sky User Member
      Exchange: Chelmsford
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      The other things is whilst watching certain channels (ie Sky Movies Premier +1 and some of the other movie channels these are particualy bad.

      BBC1/2 ITV C4 and C5 all seem fine, but Sky Movies definatly has a stutter.

      As does Baby TV, which is annoying for my 2year old son. Sometimes even get the error no signal is being recieved.

      But if I use the cable and the same dish on another box the signal quality is fine, so I guess that just leaves the dish, or possible a faulty LNB1 input??

    7. #6
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      Quote Originally Posted by DrProzac View Post
      But if I use the cable and the same dish on another box the signal quality is fine, so I guess that just leaves the dish, or possible a faulty LNB1 input??
      So does that mean you have tried another sky+ box and it was fine???

      I'm convinced your problem is a faulty hard drive. No need for a new box, just a new hard drive (see the link in my sig on changing the hard drive).

      As I say, losing the input signal is a symptom of a hard drive that is failing (that's 3 times i've said it now).

      Why not post over on digispy as you may get some more responses off people to back up my diagnosis as you don't seem to believe me.

      Sky+ - Digital Spy Forums

    8. #7
      reznor79's Avatar
      reznor79 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2007
      Posts
      37
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      goto "services" press 4 "system setup" then press 0, 1 then Select you will go into installer setup select full system reset this will format the hard drive and should sort out your problems if the signal is still dropping then you may have moisture in the cable which causes the programs to go bocky and stutter.

    9. #8
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      Quote Originally Posted by reznor79 View Post
      goto "services" press 4 "system setup" then press 0, 1 then Select you will go into installer setup select full system reset this will format the hard drive and should sort out your problems if the signal is still dropping then you may have moisture in the cable which causes the programs to go bocky and stutter.
      This is only a short term fix. The hard drive is failing and the problem will come back.

    10. #9
      DrProzac's Avatar
      DrProzac is offline Sky User Member
      Exchange: Chelmsford
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      32
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      I do belive you that it's a failing hard drive. As I'm not an expert on these things by any means.

      I haven't tried another SKY + box (as I have no other Sky + boxes to try)

      I have tried 2 Other Sat Systems (a Lidl Comag SL65 and a DM500s) neither of which had problems. I was just agreeing with you that I didn't think it waas the cable.

      So my next question is, what is the best sort of Hard drive to go for in this ageing box?

      Or would I be better just getting a newer SKY + Box from an online retailer?

    11. #10
      Koala5's Avatar
      Koala5 is offline Sky User Member
      Exchange: Dunstable
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Nov 2006
      Posts
      1,964
      Thanks
      9
      Thanked 33 Times in 33 Posts

      Re: Amstrad Sky + (A20B015) Low to No Signal Problem on Input 1

      Just get Sky out to swap the box for 65, you will most likely get a newer one with a bigger hard drive my mate did + a 90 day warranty.

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION