Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Help Moving Sky+ box

    This is a discussion on Help Moving Sky+ box within the Sky+ forums, part of the Sky & Sky+ TV category; I had sky+ installed recently and everything works fine. The only thing is it's installed on a far side of ...

    1. #1
      MikeMan's Avatar
      MikeMan is offline Sky User Member
      Exchange: Finchley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help Moving Sky+ box

      I had sky+ installed recently and everything works fine. The only thing is it's installed on a far side of the room on a shelf it doesn't even fit on properly. What I'd like to do is move it inside a cabinet, along with te DVD, xbox360 etc ... so everything including most of the cabling is hidden away.

      The only this is the cables fro mthe Dish are only just long enough for where it is currently positioned.

      How easy is it to extend these cables ... only about 3m or so .... can you just buy them in a store or do you need to get the sky engineer ($$$) over?


    2. Advertisement
    3. #2
      Psycho's Avatar
      Psycho is offline Sky User Member
      Exchange: EMGDDLI
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      222
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Moving Sky+ box

      Hiya MikeMan

      This looks like what you need mate Click Here

      Don't forget to tick to include the threaded "F" Barrel to join the cables

      Good luck

    4. #3
      Rick-uk's Avatar
      Rick-uk is offline Sky User Member
      Exchange: 01275
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      51
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Moving Sky+ box

      Quote Originally Posted by MikeMan View Post
      What I'd like to do is move it inside a cabinet, along with te DVD, xbox360 etc ... so everything including most of the cabling is hidden away.

      The only problems I have ever had with my Sky+ is due to it getting too warm. It used to sit on top of the HD/DVD recorder (I cannot find the glass shelf for my video cabinet anywhere after it was removed for a while) and would get too warm requiring a call to Customer Servs with the error code etc to get it sorted. Just be aware to make sure you leave a decent airgap underneath it.

    5. #4
      MikeMan's Avatar
      MikeMan is offline Sky User Member
      Exchange: Finchley
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Moving Sky+ box

      Thanks psycho ... looks like exactly what I need :-)

    6. #5
      Psycho's Avatar
      Psycho is offline Sky User Member
      Exchange: EMGDDLI
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      222
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Wink Re: Help Moving Sky+ box

      Pleasure mate

    7. #6
      newbuilder's Avatar
      newbuilder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      445
      Thanks
      4
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Help Moving Sky+ box

      I have used plastic nuts from an old electricy junction box to raise the sky+ box. It sits on top of my video recorder with the nuts going over the pads that Sky supply for the + box feet and then the nuts sit on washer s(stops the vibration noise). Other alternatives are door stoppers.

      All from your local hardware store. The nuts are the cleanest and best option with them being plastic and grey - to go with the box. I think they are nuts from an electricity junction box kit.

    8. #7
      bubblegun's Avatar
      bubblegun is offline Sky User Member
      Exchange: near Glasgow
      Broadband ISP: Sky ADSL
      Router: Billion 7400
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      1,491
      Thanks
      24
      Thanked 123 Times in 118 Posts

      Re: Help Moving Sky+ box

      Quote Originally Posted by MikeMan View Post
      I had sky+ installed recently and everything works fine. The only thing is it's installed on a far side of the room on a shelf it doesn't even fit on properly. What I'd like to do is move it inside a cabinet, along with te DVD, xbox360 etc ... so everything including most of the cabling is hidden away.

      The only this is the cables fro mthe Dish are only just long enough for where it is currently positioned.

      How easy is it to extend these cables ... only about 3m or so .... can you just buy them in a store or do you need to get the sky engineer ($$$) over?
      Personally I wouldn't risk putting my sky+ box in a cabinet unless there is plenty of ventilation, lots of stories about overheating boxes. Hard drives get very hot, you know.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION