Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 25

    Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

    This is a discussion on Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited within the Sky Talk forums, part of the Other Sky help and support category; I have Sky Broadband Unlimited and pay BT for my line rental. My broadband is connected to the easynet LLU ...

    1. #1
      BroadbandKing's Avatar
      BroadbandKing is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD 1Tb
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      304
      Thanks
      11
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      I have Sky Broadband Unlimited and pay BT for my line rental.

      My broadband is connected to the easynet LLU equipment at the exchange. I am getting 13-15 meg download depending on which router I use!

      However when I try to add Sky Talk I get the following:

      "You are outside of our network but we can still offer you a great Sky Broadband product and free evening and weekend UK# calls with Sky Broadband Connect and Sky Talk.

      Estimated Access Line Speed: 1.9Mbps - 7.3Mbps

      At present we are unable to provide our Sky Broadband Everyday Lite or Unlimited products on your number; we can, however, offer you Sky Broadband Connect, which is available in your area right now, with up to 8Mb* download speeds and a monthly usage allowance of 40GB, perfect for everyday browsing, email, downloading music and movies."

      Does that mean that the sky broadcom based equipment is FULL?

      So if I were to add sky line rental, I would be removed from the Easynet LLU, put on Sky Connect broadband and be put on Sky Talk Unlimited?

      Because this is what is happening in the basket when I try and upgrade:

      Sky Broadband Connect 17 Monthly
      Talk Unlimited 5 Monthly
      Sky Line Rental 12.25 Monthly

      I am stumped!!


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      I would give Sky a call instead. It sounds like manual intervention is required.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      BroadbandKing's Avatar
      BroadbandKing is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD 1Tb
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      304
      Thanks
      11
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      I'ev emailed Sky with all the details.

      I take it that normally I would be moved onto the fully unbundled broadcom based LLU service if taking out Sky line rental?

      BT are also upgrading to FTTC next year at my exchange so I wonder if Sky will offer something similar? If not then sky will lose a lot of customers to BT!

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      It really depends on what they do. I wouldn't know for sure and besides they can always make exceptions.

      As for FTTC & FTTP - When Sky eventually decides to let people know what they are doing, then perhaps we can discuss this further.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      Try signing up here instead of on the 'bundle' page.
      Sky Talk and Line Rental - Phone line and talk packages from Sky

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      BroadbandKing's Avatar
      BroadbandKing is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD 1Tb
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      304
      Thanks
      11
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      Try signing up here instead of on the 'bundle' page.
      Sky Talk and Line Rental - Phone line and talk packages from Sky

      I get the following:

      "Based on the information you have given us, this product is not available on your line. Please continue with your order or return to the Quick Buy page to try a different number in our landline checker. "

      "You already have Sky Broadband, if you want to upgrade your service online, your available options are displayed below. Unfortunately we are currently unable to provide you with Sky Talk products, as it appears your landline may have a service that is incompatible with Sky Talk. "

      This is when I log in as an existing customer when prompted after adding to my basket!

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      It looks like there is a glitch on the site which thinks you are trying to sign up for Broadband, which it can't do as you already have it. You could try restarting your PC or clear your Temp internet folder , just in case something in the cache is stopping it.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #8
      BroadbandKing's Avatar
      BroadbandKing is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD 1Tb
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      304
      Thanks
      11
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      It is telling me I already have sky broadband which is correct but keeps on displaying that my line is incompatible!

      I have used ccleaner, switched my pc off and tried again.

      Looks like it is a glitch in their system

      I am not surprised because the whole sky web site needs a good overall as there are too many pages that try and do the same thing!

      If I popped down to my local exchange would someone know what equipment sky have in?
      To me that seems the best way as when I have asked sky whether they have the unbundled broadcom LLU equipment as well as the easynet, they don't know!!!

    10. #9
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      Just give Sky a call and see if someone can do it over the telephone.

      Obviously the Sky website can't handle it.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Adding Sky Talk when already on Sky Broadband Unlimited

      but keeps on displaying that my line is incompatible!
      It will do if you have Sky Broadband, this is what mine says-

      Your current phone line is not compatible with Sky Broadband and Talk. To take Sky Broadband and Talk, please use our address checker to see if you can also order a compatible Sky Talk phone line.
      ......and I am already on Sky phone rental

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION