Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Phone only works in test socket

    This is a discussion on Phone only works in test socket within the Sky Talk forums, part of the Other Sky help and support category; Hi Having a problem with my phone the last few days there is no line showing on the screen. BB ...

    1. #1
      Mr Kennedy's Avatar
      Mr Kennedy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      76
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Phone only works in test socket

      Hi

      Having a problem with my phone the last few days there is no line showing on the screen.

      BB works fine (but this is an extension from the bt master

      Checked BT master and the phone works in the test socket. But the socket does have burnt out connections so not sure if this is the reason.

      Do i have to phone bt and get a call out charge or should they fix it free as its damaged.

      Thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      If you screw the faceplate back on and connect just the handset without any other equipment on any of the sockets, do you get a dial tone?

    4. #3
      Mr Kennedy's Avatar
      Mr Kennedy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      76
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Yes can ring out etc

    5. #4
      Mr Kennedy's Avatar
      Mr Kennedy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      76
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Phone only works in test socket



    6. #5
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Ok, just to confirm that - with only the phone connected to the master socket (the faceplate screwed on), you can get a dial tone and make/receive calls fine?

      If so, you're probably looking at some kind of set-up or equipment issue, such as a faulty filter somewhere. Can you explain your set-up fully:

      - How many telephone sockets do you use?
      - What exactly is connected into each socket?
      - Sky tv connected to any telephone socket?

    7. #6
      Mr Kennedy's Avatar
      Mr Kennedy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      76
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Sorry misread the question.

      No, there is no dial tone when the faceplate is screwed back on. Only via the test socket

    8. #7
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Ah, I see. I'll let someone else advise if there's anything that can be done on the wiring aspect.

    9. #8
      Giskard's Avatar
      Giskard is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Other
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      110
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Phone only works in test socket

      Could you do a pic showing the plate rotated more vertical to the camera?

      Any dampness?

    10. #9
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Looks like you need a new faceplate, I would advise a filtered one and when you fit it, connect only the wires in the 2, 3 and 5 terminals.

      XTE-2005 Clone NTE5 ADSL Faceplate

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    11. #10
      Mr Kennedy's Avatar
      Mr Kennedy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      76
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Phone only works in test socket

      Sorry took so long to reply








      Sorry for poor quality taken with mobile phone as card reader not working

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION