Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 16

    Sky HD and Windows Media Centre 8.1

    This is a discussion on Sky HD and Windows Media Centre 8.1 within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; Hello, I was hoping someone could help me. I am considering having a small form factor HTPC built for me ...

    1. #1
      JohnBurnett1981's Avatar
      JohnBurnett1981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VM 30 meg fibre
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Hello,

      I was hoping someone could help me.

      I am considering having a small form factor HTPC built for me and I would like to have all of my music, video and Sky HD in one place, WMC.

      Is this possible? Any info would be really helpful.

      Many thanks,

      John


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      You cannot replace the Sky HD box with a PC if that is what you are asking. With a suitable capture card you could play the box contents through the PC.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      JohnBurnett1981 (06-02-14)

    5. #3
      JohnBurnett1981's Avatar
      JohnBurnett1981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VM 30 meg fibre
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Hi,

      I have spoken to Microsoft a couple of times and They are convinced that you can get rid of stb and go straight through to wmc. Should be getting an email of confirmation very shortly

    6. #4
      NickS's Avatar
      NickS is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Seethelight FTTH
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      122
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      I presume they mean using Sky Go, which to the best of my knowledge is only in SD. To get Sky Go you need to be a Sky customer in the first place. I think you mean you want to stream content from your Sky HD box through your PC, which sounds like they have misunderstood what you are trying to do

    7. #5
      JohnBurnett1981's Avatar
      JohnBurnett1981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VM 30 meg fibre
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      I am a sky subscriber, according to MS they say if install a compatible tv tuner card and hook the cable from the satellite dish to it, i will have all of the guide and full functionality within wmc.

      Is this untrue?

      Can you add anything that maybe helpful?

      I would like all of my content, including live tv available in WMC

    8. #6
      NickS's Avatar
      NickS is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Seethelight FTTH
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      122
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Interesting. I'd check with someone independent if I were you. The Sky STB has decoder software and needs your viewing card to work. It's difficult enough getting Sky to work with a non-Sky satellite receiver, let alone a PC. Unless you only want to watc FTA channels, but then again why would you be a Sky customer in that case?

    9. #7
      JohnBurnett1981's Avatar
      JohnBurnett1981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VM 30 meg fibre
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      I have seen videos on YouTube, but to be fair it is windows 7 and some videos are US satellite companies. I will post back when I get my email. I will succeed!

    10. #8
      NickS's Avatar
      NickS is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Seethelight FTTH
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      122
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Good luck to you, but as you say they were US satellite companies. I'm sure it will be possible to set up something that will work with Sky but at what cost? Sky does not confirm to industry standards which actually makes it easier to use but trying to do anything out of the ordinary is close to impossible. For example I have to have 2 dishes because I also have a Dutch system. I can get FTA UK changes with a triple LNB on the Dutch set but I can't connect the Sky box up to that dish because it doesn't understand the switching protocols. I'm told out is possible but out would take someone a lot cleverer than me an then Sky wouldn't support it anyway.

    11. #9
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,242
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Sky Go used to be available through WMC. Unfortunately this was discontinued.

      If you really wish to follow the advice from M$ ask them this simple question:

      Does WMC have access to Sky's encryption/decrption technology and how do they propose that you connect your viewing card to your computer?

      Basically the correct answers are:

      Sky guards their encryption and decryption technology very carefully. It is the difference between them being able to collect subscriptions and going out of business. Any software aimed at the PC to allow you to decrypt their transmissions will be hidden somewhere on the Internet, but find it first.

      As for the viewing card, there used to be some devices available to allow you to connect it to your computer. However I don't know much about these at the present time.

      It is possible to connect the same dish to your PC sing a Video Capture card. If you do not have the card holder and decryption software then you will only be able to view the Free-to-Air content which is also available via FreeSat.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    12. #10
      JohnBurnett1981's Avatar
      JohnBurnett1981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VM 30 meg fibre
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      5
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky HD and Windows Media Centre 8.1

      Ok.... still waiting for my email which says a lot!

      Do you know of any software that I could use that would give me the functionality that I'm looking for?

      Regards,

      John

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION