Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    Sky multiroom and telephone line connections

    This is a discussion on Sky multiroom and telephone line connections within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I have had Sky multiroom for over 5 years. There is no phone socket near the second box so when ...

    1. #1
      NickS's Avatar
      NickS is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Seethelight FTTH
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      122
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Sky multiroom and telephone line connections

      I have had Sky multiroom for over 5 years. There is no phone socket near the second box so when we got it installed I bought some homeplugs and they worked fine. Now for some reason they seem to have packed in (red light). if I do a test on the box it still says telephone line connected but if I try to use the line to access my account I get an error message. My question is do i need to buy new homeplugs (running an extension cable is not an option) or are Sky no longer likely to check up on me after so long as a multiroom customer?


    2. Advertisement
    3. #2
      Hedgehog1979's Avatar
      Hedgehog1979 is offline Sky User Member
      Exchange: 01506
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HDw box X2
      Join Date
      Mar 2013
      Location
      Livingston
      Posts
      298
      Thanks
      0
      Thanked 32 Times in 31 Posts

      Sky multiroom and telephone line connections

      Contact sky and advise them that your box is no longer calling back and they will exempt it from the need for it to be connected. They are no longer booking service calls for multiscreen boxes that stop calling back.


      Sent from my iPad using Tapatalk HD

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      If it is reporting that it is connected and its not, it is probably the modem which has developed a fault or there is a glitch in the software. You could try doing a forced software update and see if that cures it.

      Have you tried connecting a phone to the homeplug to see if it is working. You might have to change the mode from modem/data to voice.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      NickS's Avatar
      NickS is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Seethelight FTTH
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      122
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      To be honest I didn't think of testing it with a phone, I just assumed it was the homeplug that was faulty, never thought it could be the modem. I'll give it a try. I've just taken advantage of the free router offer because I still had one of the old ones, maybe if I'm lucky they might get round to replacing the white Sky+ boxes!

    6. #5
      cjm1979's Avatar
      cjm1979 is offline Sky User Member
      Exchange: MYBAT Batley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box x2
      Join Date
      Nov 2012
      Posts
      34
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      Quote Originally Posted by NickS View Post
      I have had Sky multiroom for over 5 years. There is no phone socket near the second box so when we got it installed I bought some homeplugs and they worked fine. Now for some reason they seem to have packed in (red light). if I do a test on the box it still says telephone line connected but if I try to use the line to access my account I get an error message. My question is do i need to buy new homeplugs (running an extension cable is not an option) or are Sky no longer likely to check up on me after so long as a multiroom customer?
      You say youve connected with homeplugs? They are usually for internet connections, not phone. Are you getting confused between the ethernet connection on your sky box and the modem / phone line connection on your sky box?
      Can you watch on demand programs on the box or download them? If you can and the box isnt a wifi one then the homeplugs are fine.

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      There are homeplugs suitable for the phone, they are usually called 'wireless telephone jacks'.

      It looks like your plugs may have died. Try switching from data to voice then back again. If that does not help unplug them for about an hour then plug in again.

      I don't think it matters how long you have multi room, Sky will still chase you up for the phone connection.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      cjm1979's Avatar
      cjm1979 is offline Sky User Member
      Exchange: MYBAT Batley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box x2
      Join Date
      Nov 2012
      Posts
      34
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      There are homeplugs suitable for the phone, they are usually called 'wireless telephone jacks'.

      It looks like your plugs may have died. Try switching from data to voice then back again. If that does not help unplug them for about an hour then plug in again.

      I don't think it matters how long you have multi room, Sky will still chase you up for the phone connection.
      I know they are available for that but with him calling them homeplugs i thought it more likely they were ethernet ones.
      Also ive had multiroom without any phone connection for over 2 years and theyve said nothing and as far as im aware it can all be done over ethernet now or will be soon anyway so ethernet homeplugs would work fine for this
      Last edited by cjm1979; 13-02-14 at 12:21 PM.

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      Quote Originally Posted by cjm1979 View Post
      ...................
      Also ive had multiroom without any phone connection for over 2 years and theyve said nothing and as far as im aware it can all be done over ethernet now or will be soon anyway so ethernet homeplugs would work fine for this
      You are one of the lucky ones. There are several reports on the forum of users being hit with hefty bills for not having the multiroom box connected. The latest firmware allows ethernet to replace the phone connection for single boxes. It is rumoured that future firmware will allow multiple boxes to be connected in the same way.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #9
      cjm1979's Avatar
      cjm1979 is offline Sky User Member
      Exchange: MYBAT Batley
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box x2
      Join Date
      Nov 2012
      Posts
      34
      Thanks
      2
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      You are one of the lucky ones. There are several reports on the forum of users being hit with hefty bills for not having the multiroom box connected. The latest firmware allows ethernet to replace the phone connection for single boxes. It is rumoured that future firmware will allow multiple boxes to be connected in the same way.
      I did get letters and threats when I first ever got multiroom but that at least 4-5 years ago.

      Sent from my HTC One using Tapatalk

    11. #10
      bubblegun's Avatar
      bubblegun is offline Sky User Member
      Exchange: near Glasgow
      Broadband ISP: Sky ADSL
      Router: Billion 7400
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      1,491
      Thanks
      24
      Thanked 123 Times in 118 Posts

      Re: Sky multiroom and telephone line connections

      Quote Originally Posted by cjm1979 View Post
      I did get letters and threats when I first ever got multiroom but that at least 4-5 years ago.

      Sent from my HTC One using Tapatalk
      You should check your bills, you might have been paying extra for "4-5 years".



      If you are getting warning letters now then you should call Sky and they should apply an exemption without an "engineer"/installer visit.
      Unless you speak to an idiot (beware lots of idiots at Sky!) of course.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION