Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    sky multiroom and triax ddu

    This is a discussion on sky multiroom and triax ddu within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; hi, i have a triax ddu unit installed and have just ordered multiroom, has anyone else got this setup -how ...

    1. #1
      steve67's Avatar
      steve67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2010
      Location
      midlands
      Posts
      12
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      sky multiroom and triax ddu

      hi, i have a triax ddu unit installed and have just ordered multiroom, has anyone else got this setup -how do sky wire the second box in?
      any advice would be appreciated

      cheers


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      The second box is cabled direct to the dish. It does not run through a DDU. You should ask the installer to use shotgun cable to give you the option of upgrading the multiroom box to Sky+.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      steve67's Avatar
      steve67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2010
      Location
      midlands
      Posts
      12
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      Attached Thumbnails Attached Thumbnails sky multiroom and triax ddu-ddu_diagram.jpg   sky multiroom and triax ddu-ddu_diagram.jpg  
      Last edited by steve67; 27-10-13 at 08:20 AM.

    5. #4
      steve67's Avatar
      steve67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2010
      Location
      midlands
      Posts
      12
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      sky multiroom and triax ddu-ddu_diagram.jpg
      its wired as per diagram , so all 4 outlets from lnb are used???? it show just 1 cable from the ddu to the extra sky box, will 2 cables be needed for multiroom?

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      Sorry, I can't get my head around how this works when you are not connecting the dish to the Sky box. Maybe I am missing something.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      steve67's Avatar
      steve67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2010
      Location
      midlands
      Posts
      12
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      ok all done , sky engineer was great, connected to new hd to the new faceplate sky multiroom and triax ddu-1345114680_304115.jpgand connected that to the ddu in the loft.

    8. #7
      bubblegun's Avatar
      bubblegun is offline Sky User Member
      Exchange: near Glasgow
      Broadband ISP: Sky ADSL
      Router: Billion 7400
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      1,491
      Thanks
      24
      Thanked 123 Times in 118 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      Quote Originally Posted by steve67 View Post
      Click image for larger version. 

Name:	ddu_diagram.jpg 
Views:	556 
Size:	38.3 KB 
ID:	4677
      its wired as per diagram , so all 4 outlets from lnb are used???? it show just 1 cable from the ddu to the extra sky box, will 2 cables be needed for multiroom?
      That setup looks amazing.

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      Sorry, I can't get my head around how this works when you are not connecting the dish to the Sky box. Maybe I am missing something.
      The DDU is functioning like the lnb and feeds the box whichever of the four signal polarities it needs. In the diagram it combines both sat1 and sat2 down a single cable to the pvr's on the rhs.

    9. The Following User Says Thank You to bubblegun For This Useful Post:

      steve67 (09-11-13)

    10. #8
      steve67's Avatar
      steve67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2010
      Location
      midlands
      Posts
      12
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      the only thing i've got to sort out now is that there's no 'i link' in the kids bedrooms
      ( its the end of the world they have to got to the conservatory to watch sky..lol)
      was working before multi room fitted so can't be much wrong

    11. #9
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,518
      Thanks
      65
      Thanked 389 Times in 379 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      For those who are not familiar with the DDU set-up (myself included). what equipment is fitted in the kids bedrooms and what services are working correctly? Do you have all the aerials shewn in the diagram and if so have you been able to check FM and DAB?

      Not sure whether this is relevant but there is a note on the Installation notes which states: "NOTE – You cannot use Digital Links on Outputs 7 and 8 to control the ‘main’ Sky Receiver".

    12. #10
      bubblegun's Avatar
      bubblegun is offline Sky User Member
      Exchange: near Glasgow
      Broadband ISP: Sky ADSL
      Router: Billion 7400
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Scotland
      Posts
      1,491
      Thanks
      24
      Thanked 123 Times in 118 Posts

      Re: sky multiroom and triax ddu

      Quote Originally Posted by steve67 View Post
      the only thing i've got to sort out now is that there's no 'i link' in the kids bedrooms
      ( its the end of the world they have to got to the conservatory to watch sky..lol)
      was working before multi room fitted so can't be much wrong
      It sounds like the Sky installer has disconnected something he shouldn't have. Unless he was a 3rd party installer then they aren't really supposed to touch this kind of equipment.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION