Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 18

    upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

    This is a discussion on upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; Hello all. i currently have the old white Sky+ box. If i buy from ebay the new black Sky+ or ...

    1. #1
      katsogiannis's Avatar
      katsogiannis is offline Sky User Member
      Exchange: STCFORD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2010
      Location
      Chandlers Ford
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Hello all.

      i currently have the old white Sky+ box.
      If i buy from ebay the new black Sky+ or Sky+HD box can i use my existing card from my old box?


    2. Advertisement
    3. #2
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Yes. You will need to call Sky to pair the card with the box. It takes about 5 minutes to do so.

    4. #3
      katsogiannis's Avatar
      katsogiannis is offline Sky User Member
      Exchange: STCFORD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2010
      Location
      Chandlers Ford
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Thanks for the quick reply.
      So Sky does not care from where i bought the box?

    5. #4
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      No - You will be fine.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Some have found that Sky will not pair a box which is still under the 12 month contract with the original owner, so don't buy one that is too new.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      katsogiannis's Avatar
      katsogiannis is offline Sky User Member
      Exchange: STCFORD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2010
      Location
      Chandlers Ford
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Thanks for your help. ebay here i come.

    8. #7
      mstar's Avatar
      mstar is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      So no matter what happens i need to ring Sky to pair my card to the box? will all the Sky+ functions work etc? also any settings i need to do to optomise it? as i remember the Sky engineer fiddling around with the settings when we had out SKY+ (whte box) put in.

    9. #8
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      So no matter what happens i need to ring Sky to pair my card to the box? will all the Sky+ functions work etc?
      1) Yes
      2) Yes once paired
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    10. #9
      mstar's Avatar
      mstar is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2006
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      ok let me try my luck, don't they get suspicious people getting boxes and using them?

    11. #10
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: upgrde to the new black Sky+ or sky+HD box

      Quote Originally Posted by mstar View Post
      ok let me try my luck, don't they get suspicious people getting boxes and using them?
      Not that I know of, as long as if a multiroom box, it is plugged into the telephone line they probably wouldn't care.

      When I got given a new box I just rang up and paired it up no issues.

      Thought you were trying the cancellation route?

      You would probably get a new box that way I would have thought.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION