Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas TV!

    This is a discussion on Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas TV! within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I bought a new TV from the US (it is a Samsung UN46c8000) I used a US to Euro power ...

    1. #1
      jony_dols's Avatar
      jony_dols is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2010
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas TV!

      I bought a new TV from the US (it is a Samsung UN46c8000)
      I used a US to Euro power adapter and it works perfectly.

      I have connected both my UK PS3 & my sons UK Xbox 360 to the TV using HDMI,
      and they play 100% without any hitches.

      However when I connected my Samsung Sky+ HD box to the TV using HDMI, it shows up on the TV that the 'resolution is not supported'. But the TV supports 720p,1080i & 1080p. I tried changing the settings on the Sky box (on a separate TV) and I have tried 576,720p & 1080i as well as automatic, in the settings. But every time it shows up as resolution not supported......

      I have updated the firmware to the latest version on the TV, and I have updated the Sky box using the holding Backup method. And it still isn't supporting my TV.

      I have contacted both Sky and Samsung, and they don't see any reason why it will not work....Please can anyone help me, it is driving me mad, and my TV is pretty much useless for anything apart from Video games......


    2. Advertisement
    3. #2
      penrhyn's Avatar
      penrhyn is offline Sky User Member
      Exchange: Long Eaton
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD 1TB Box
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Derbyshire
      Posts
      1,186
      Thanks
      2
      Thanked 10 Times in 7 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      Could it be something to do with the repetition rate of the picture, the UK being 50Hz, whilst the US uses 60Hz.

      Why would you buy a TV from the USA escapes me?

      I'd suggest trying to connect using Scart but I don't think Americans use them.


    4. #3
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      SD TV in the USA is 480i not the 576i used in Europe. Also you have the NTSC/PAL standard difference. In addition the 50 vs 60 Hz mains variation.

      I have had one instance of my Samsung TV reporting a resolution problem with my Sky+ HD box. This turned out to be a handshaking problem between the TV and STB which was solved by moving the STB to another HDMI port.

      HDMI is theoretically the same worldwide but this problem reappears regularly on the Internet so something is causing a problem.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      I think your problem is that US uses NTSC which displays in a different TV resolution from PAL, which is used in UK and other European countries. The two systems are not compatible. The consoles work OK because the two standards are coded into most games by the game developer. This is probably to keep production costs down, ie, separate versions do not need to be manufactured for the different regions.

      I think your only option is to keep the TV for your consoles and buy another for TV viewing.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      Kenedin's Avatar
      Kenedin is offline Sky User Member
      Exchange: 0131
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD Thomson
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      Edinburgh, Scotland
      Posts
      2,414
      Thanks
      3
      Thanked 91 Times in 84 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      It's the old problem of US-made tv's not supporting refresh rates in UK/Europe of 50Hz ( including Sky ). I think many UK/European manufacturers enable their products for 50Hz/60Hz for use in the USA, but similar dual capabilities are rare in US-made sets. The UK/European model, which looks to be the UN46E8000 supports both as far as I can see from the spec on Samsung UK. I tried to get the User Manual for your model downloaded from Samsung US, but it was blocked for some reason. You could pop the question to Samsung US Support and see what they say ( ho ho ), or ask on a US expat forum. You can't be the first to have this problem.

      I came across this. Maybe you should email them and see if they can help.
      Panasonic TX-P50G10B, Onkyo HTS 3305, Sky+HD Thomson 4E3007 (with upgraded PSU & WD5000AVDS HDD),

    7. #6
      jony_dols's Avatar
      jony_dols is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2010
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      Quote Originally Posted by Kenedin View Post
      It's the old problem of US-made tv's not supporting refresh rates in UK/Europe of 50Hz ( including Sky ). I think many UK/European manufacturers enable their products for 50Hz/60Hz for use in the USA, but similar dual capabilities are rare in US-made sets. The UK/European model, which looks to be the UN46E8000 supports both as far as I can see from the spec on Samsung UK. I tried to get the User Manual for your model downloaded from Samsung US, but it was blocked for some reason. You could pop the question to Samsung US Support and see what they say ( ho ho ), or ask on a US expat forum. You can't be the first to have this problem.

      I came across this. Maybe you should email them and see if they can help.
      Thank you so much, I'll get in touch with them asap, and hopefully this device will work......

      Oh btw the reason why I bought an american set is because I bought it through bundlebox.com from an US site, and it still worked out several hundred pounds cheaper than buying the UK model, even after duties and delivery.....

    8. #7
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      So you save some 's and get a TV that won't show a TV picture, bargain

    9. #8
      steelysteph's Avatar
      steelysteph is offline Sky User Member
      Exchange: Lancaster
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: VM Hub 3
      Sky TV: 2TB Minnie Mous
      Join Date
      Oct 2009
      Posts
      400
      Thanks
      27
      Thanked 24 Times in 21 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      Quote Originally Posted by jony_dols View Post
      .......
      Oh btw the reason why I bought an american set is because I bought it through bundlebox.com from an US site, and it still worked out several hundred pounds cheaper than buying the UK model, even after duties and delivery.....
      What warranty did you get with this purchase?

    10. #9
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      I think your problem is that US uses NTSC which displays in a different TV resolution from PAL, which is used in UK and other European countries. The two systems are not compatible. The consoles work OK because the two standards are coded into most games by the game developer. This is probably to keep production costs down, ie, separate versions do not need to be manufactured for the different regions.

      I think your only option is to keep the TV for your consoles and buy another for TV viewing.
      HD resolution is the same in US and Europe. Its the frame rate which is different.
      OldNick recommended an ISIS SU20 unit a while ago which was available on ebay, this does frame rate conversion which may work for you. You basically need a format converter by the sounds of it.

      Nick - I bought one and am happy, but a friend also did and his has since stopped working.
      There is no p in Thomson.

    11. #10
      Old_nick's Avatar
      Old_nick is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Be Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      1,241
      Thanks
      3
      Thanked 17 Times in 17 Posts

      Re: Sky+HD box isn't compatible with my TV...Please help or else we will have no Xmas

      They're still being sold on Ebay (80), and mine is still working fine - I use it every day. Apparently the power supply is the weak point on the ISIS, but it's nothing special.

      P.S. I agree with the diagnosis - it's the 50Hz/60Hz thing that's causing the problem. Most US TVs won't do 50Hz.

      It's never a good idea to buy TV/Radio stuff from the US...... I once bought a little digital FM radio for my wife to use while jogging when I was out there once, only to find that the AM & FM channel separations are all different out there ! Dohhh !

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION