Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 24

    Telephone connection to Sky+ box

    This is a discussion on Telephone connection to Sky+ box within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; When I switched box on today I got a message telling me that I should connect to telephone line to ...

    1. #1
      brewerdave's Avatar
      brewerdave is offline Sky User Member
      Exchange: SULLY
      Broadband ISP: PLUSNET
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Telephone connection to Sky+ box

      When I switched box on today I got a message telling me that I should connect to telephone line to avail myself of Sky's interactive services. As far as I was concerned it was already connected!
      This made me wonder, as I hadn't been charged for the last couple of Sky Box Office purchases.
      I tried to connect to Sky via thru box using remote, but depending on which menu I went thru' I got phoneline busy or connection interrupted messages.
      Tried disconnecting B/Band and ordinary phone - no difference.Reset the box - no difference.
      Looks like either fault with the Box or (more likely) phone extension cable fitted by Sky Engineer.
      As I'm still in warranty period will they give me free engineer visit?
      EDIT Forgot to say phone line and B/Band connection fine.


    2. Advertisement
    3. #2
      skypaulusplus's Avatar
      skypaulusplus Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      maybe the box has a faul with the modem, i wouldnt say nothing, until sky tell you to connect up and then you say the box is faulty, thus sky's fault

    4. #3
      Kenedin's Avatar
      Kenedin is offline Sky User Member
      Exchange: 0131
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD Thomson
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      Edinburgh, Scotland
      Posts
      2,414
      Thanks
      3
      Thanked 91 Times in 84 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Are you with BT? Is your phone number witheld? Also, check the Telephone Settings in ( on the remote ) Services, 0, 0, 1, Select, 3. Make sure the Sky box has its own ADSL filter.
      Panasonic TX-P50G10B, Onkyo HTS 3305, Sky+HD Thomson 4E3007 (with upgraded PSU & WD5000AVDS HDD),

    5. #4
      brewerdave's Avatar
      brewerdave is offline Sky User Member
      Exchange: SULLY
      Broadband ISP: PLUSNET
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Yes I'm with BT; Yes its all filtered(I tried several different ones),number isn't withheld and phone line and BB connection fine.
      Its all worked fine since July when I had Sky installed-the phone not connected messages have never appeared before this morning.

    6. #5
      steesh2302's Avatar
      steesh2302 is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: VM 10Meg
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: VM V+ HD
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Just Ootside Toon
      Posts
      382
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      My hd box has done the same. Nothing has changed. I have filter in place, am with BT, so dunno? But no cable has been disconnected

    7. #6
      Kenedin's Avatar
      Kenedin is offline Sky User Member
      Exchange: 0131
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD Thomson
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      Edinburgh, Scotland
      Posts
      2,414
      Thanks
      3
      Thanked 91 Times in 84 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Quote Originally Posted by brewerdave View Post
      Yes I'm with BT; Yes its all filtered(I tried several different ones),number isn't withheld and phone line and BB connection fine.
      Its all worked fine since July when I had Sky installed-the phone not connected messages have never appeared before this morning.
      Try 1470 as a dialling prefix. Remember to save settings.

      If still no joy, phone Sky Tech. As has been said, it can be no coincidence that a few people have just reported this fault on the forum. Maybe an update gone wrong?
      Panasonic TX-P50G10B, Onkyo HTS 3305, Sky+HD Thomson 4E3007 (with upgraded PSU & WD5000AVDS HDD),

    8. #7
      skypaulusplus's Avatar
      skypaulusplus Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      maybe a satellite code, i.e no proper update for 998?
      it is iffy like, maybe a callback will fix the problem or http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-s...sky-boxes.html

    9. #8
      brewerdave's Avatar
      brewerdave is offline Sky User Member
      Exchange: SULLY
      Broadband ISP: PLUSNET
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Problem solved - rigged up a spare modem cable on a telephone extension lead and connected to Sky+ box; rings home OK now. Looks like the installer supplied telephone cable is u/s - crimped on connections look pretty dodgy - i'll just connect the box to the phone every now and then to make sure my wife doesn't build up a huge bill on Box Ofice!!!

    10. #9
      Kenedin's Avatar
      Kenedin is offline Sky User Member
      Exchange: 0131
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD Thomson
      Join Date
      Oct 2008
      Location
      Edinburgh, Scotland
      Posts
      2,414
      Thanks
      3
      Thanked 91 Times in 84 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Well done.
      Panasonic TX-P50G10B, Onkyo HTS 3305, Sky+HD Thomson 4E3007 (with upgraded PSU & WD5000AVDS HDD),

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Telephone connection to Sky+ box

      Looks like the installer supplied telephone cable is u/s - crimped on connections look pretty dodgy
      Not unusual, you are lucky it did not scupper your broadband, Remember to plug it into a filter when in use.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION