Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 17 of 17

    Sky & Freeview on the same tv?

    This is a discussion on Sky & Freeview on the same tv? within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; Last question - Are all TV aerials wideband?...

    1. #11
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      Last question - Are all TV aerials wideband?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.






    2. Advertisement
    3. #12
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      Last question - Are all TV aerials wideband?
      No Tom, most people had group aerials A/B, C/D and some had to use wideband even for their analogue reception. The grouping just changed the small range of frequencies they were good at picking up.

    4. #13
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      I got most of my info from here - Find out how to receive Freeview | ukfree.tv - independent digital television and switchover advice, since 2002 when I got my new "digital" aerial, it advised an E/W, which I assume is a wideband. I just went to the shop and looked for one with E or W on the label and bought it. Works perfect, self-fitted to my chimney

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #14
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      I got most of my info from here - Find out how to receive Freeview | ukfree.tv - independent digital television and switchover advice, since 2002 when I got my new "digital" aerial, it advised an E/W, which I assume is a wideband. I just went to the shop and looked for one with E or W on the label and bought it. Works perfect, self-fitted to my chimney
      Group E replaces the old group B, but works from channel 34 instead of 39. You should have made sure it was a wide band.

    6. #15
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      I got a W with a brown label, which I understand covers the lot from 21 to 68. I didn't even see an E, just lucky I guess

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #16
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      Brown? Should be Black for wideband!
      If any body else is intrested, the UK colour coding for aerials is as follows-

      RED = Group A Channels 21-37 (Old group A 21-34)
      BLACK = Wideband Channels 21-69
      GREEN = Group C/D Channels 48-68
      YELLOW = Group BK Channels 21-53 (Old group B 35-53)
      BROWN = Group E Channels 35-48 (no longer in use, has been superceded by group BK)
      GREY = Group K Channels 21-48 (no longer in use, has been superceded by group BK)

    8. #17
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky & Freeview on the same tv?

      Sorry, it's black, I just had a look, for some reason I thought it was brown, probably an age thing.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION