Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    sky + not letting me record

    This is a discussion on sky + not letting me record within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I have just had sky plus added as a multiroom but unfortunatly it is not allowing me to record or ...

    1. #1
      garrity123's Avatar
      garrity123 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      sky + not letting me record

      I have just had sky plus added as a multiroom but unfortunatly it is not allowing me to record or access anytime tv. It just comes up with the message please check your sky + subscription ,i have contacted sky on three occasions with no luck. Can anyone think of an explanation and help me?


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: sky + not letting me record

      It sounds as if your sky card has not been upgraded to add the Sky+ features on it. I assume you are paying to be on at least the minimum Sky TV package.

      You need to ring Sky and explain that your viewing card needs pairing to the receiver and also that you need your Sky+ subscription adding to it. It should only take a few minutes on the phone and they will ask for the card number, serial number from the receiver etc, you can find all these details by going into your system details menu on the services button.

      This should really have been picked up the first time you rang in

      Just noticed that this is a multiroom card, be sure to mention it as they have a habbit of doing the wrong card on the account, also ensure that they don't remove the Sky+ rights from the other one as they did for me.

    4. #3
      garrity123's Avatar
      garrity123 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + not letting me record

      The people on the phone took me through the installation process but i came up with a problem when we got to the box having to use the phoneline,it said callback failed could that have something to do with it?

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky + not letting me record

      It could, multi room requires that all boxes be permanently connected to the phone line. If yours is not connected or failing to connect, the activation would fail. Is it connected to an active phone?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      garrity123's Avatar
      garrity123 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + not letting me record

      ye active phone line,would having a filter on the phone line make any difference?

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky + not letting me record

      It should not, in fact if you don't have a filter it will impact badly on your broadband. Try it without the filter and see if it can connect. Could be a dodgy filter.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      garrity123's Avatar
      garrity123 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + not letting me record

      i havent got a filter on that particular socket so il try it with 1.when i was checkin the phone line on the setup menu it was sayin phone line connected and then it would flash up with phone line busy, it wes very intermiscent .

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky + not letting me record

      If you don't have a filter on it you will get cross noise from your modem, this could cause the modem in the Sky box to drop it's connection. You should also have noticed this on your broadband, everything connected to the phone line must go through a filter.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #9
      garrity123's Avatar
      garrity123 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2009
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + not letting me record

      thanks i wasnt sure about that. so would that effect my abiltiy to record or not?

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky + not letting me record

      The Sky+ will not record until it is properly paired with the card, if the phone is not working they will not , or cannot do it. Try it with a filter and or switch off your modem while you try to get it activated.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION