Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Sky handset and Sanyo TV compatability

    This is a discussion on Sky handset and Sanyo TV compatability within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; I've just got a new Sanyo TV and have been unable to program the Sky handset to operate the TV ...

    1. #1
      garygjk's Avatar
      garygjk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky handset and Sanyo TV compatability

      I've just got a new Sanyo TV and have been unable to program the Sky handset to operate the TV functions (sound, normal channel change).

      I've checked the web and the manuals but nothing works.

      My Sky handset is shown as a Rev8 on the inside of the battery compartment. The TV make is a Sanyo CES32WSD7-B. It is not listed on the Sky interactive guide.

      Can anyone tell me 1). Whether this particualr model of TV can be operated by a Sky remote and 2). How on earth to do it.

      I've tried pressing Sky on the remote, pressing red and select for two seconds, causing the remote to flash twice, pressed TV again, entered the Sanyo code of 0159, which causes two more flashes. As I understand it that should allow me to put the TV into standby using the Sky remote, then I would press select to save the settings. The TV refuses to go into standby however, no matter how many times I press TV and standby as the instructions suggest.


    2. Advertisement
    3. #2
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Sky handset and Sanyo TV compatability

      Most TV's from the same manufacturer use a basic code as listed in the Sky manual. Revisions are then reached by successive pressing of the last two button sequence. Eventually you either reach the correct code or finish the sequence.

      Some maufacturers have several codes listed and you need to try them as well.

      If none of that works then you can't use the Sky remote to control the TV. However I've never found that to be the case when I've tried, but I'm sure some TV's aren't covered.

    4. #3
      Huddy's Avatar
      Huddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01604
      Broadband ISP: plus.net
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Northampton
      Posts
      231
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky handset and Sanyo TV compatability

      What about a Digimate television as this is what I have, I even used blink back and still cant get it to work

    5. #4
      garygjk's Avatar
      garygjk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky handset and Sanyo TV compatability

      After I posted here I kept on Googling different combinations of words for the problem. I eventually found a comment from someone that the code 065 worked for a TV that didn't have an official handset code from Sky. I tried it on mine using the instructions in the Sky interactive guide - and it actually worked.

      Huddy, dont know if it'll work for yours, but worth a try I'd suggest.

    6. #5
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Sky handset and Sanyo TV compatability

      Take a look at http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=61921 which suggests using an Hitacho code might work (about the 4th entry on the posting).

    7. #6
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Sky handset and Sanyo TV compatability

      .........and also a previous thread on this forum http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-s...mote-code.html

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION