Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 15

    sky + upgrade

    This is a discussion on sky + upgrade within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; hey guys quick question ive got a normal amstrad sky box which ive had since dec 07 and i pay ...

    1. #1
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      sky + upgrade

      hey guys

      quick question

      ive got a normal amstrad sky box which ive had since dec 07 and i pay 35 quid a month and i was just wondering how much will it cost to upgrade my box to sky +?

      cheers


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: sky + upgrade

      well you can do a self install and get the kit off ebay or log into your MYSKY account and click the upgrade package link to find the cost thru sky (the cost depends on what options you choose etc).

    4. #3
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + upgrade

      same package just want a sky + box as im fed up with missing shows when they clash

      and i thought standard sky and sky + installation was diff!

      ok so do you recommend me getting a box off ebay and upgrading through mysky?

    5. #4
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: sky + upgrade

      As i stated, you can upgrade your sky to sky+ yourself by getting it off ebay and installing yourself (including getting up a ladder and replacing the lnb) or you can order the sky+ box with installation thru MySky and clicking on the upgrade package link (you dont have to change viewing package to upgrade your package!). Sky have different charges depending on what you choose, so you'll have to log on and check what the price is for you.

      So, to be clear, you need to:

      a) look on ebay for the sky+ box of your choice, quad lnb and cabling and work out the cost
      b) log into your mysky account and check how much it costs to do it thru sky

      then also consider

      c) are you happy to get up a ladder and install the new lnb etc etc
      d) are you happy to not have any warranty on the box

      Once you have done some research you will know what the best option is for YOU.
      Last edited by reddwarfcrew; 27-04-08 at 12:30 AM.

    6. #5
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: sky + upgrade

      Dont know what the cost via mysky would be, guess at least a ton ?
      I was lucky to be given a box from a relative who emigrated, the lnb cost me 7 and the cable (20m) 15 off ebay - sorted
      And i used the ladders that the cavity wall insulaters had up when they were doin that
      Last edited by dholdi; 27-04-08 at 12:31 AM.


    7. #6
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + upgrade

      well just checked on mysky it would cost 159 and on ebay roughly 80 for a box so by the time ive got the stuff would of been better to get a sky guy out!!

      i think ill wait for them to drop it!

      159 is bit steep!!

      and im not good with ladders with previous experiences!!

    8. #7
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + upgrade

      i mean could i use my lnb and cable tht ive got atm as i mean its not that old!

      or are they different on sky +?

    9. #8
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,088
      Thanks
      32
      Thanked 93 Times in 86 Posts

      Re: sky + upgrade

      okay. based on the questions you are asking, i recommend you buy thru sky.

      If you want to use the sky+ functionality (ie record, pause, rewind), then you need a twin or quad lnb.

    10. #9
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: sky + upgrade

      Yes, I agree with red above, however if you do buy a box off ebay you can connect it to your existing dish and cable, you just wont be able to watch, record more than the 1 channel. Thats what I did for a couple of months until the weather got better and I went out and changed the lnb and cable. The functionality is still there but just for the 1 channel.
      Last edited by dholdi; 27-04-08 at 12:48 AM.


    11. #10
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: sky + upgrade

      do i have to change the cable and how do i change a lnb?

      thanks guys btw for your help

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION