Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 25

    Sky magic eye coax problem?

    This is a discussion on Sky magic eye coax problem? within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; Hi, I have recently ran a coax cable from the main sky box to the bedroom and using a sky ...

    1. #1
      simon69er's Avatar
      simon69er is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Location
      Aberden
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky magic eye coax problem?

      Hi,

      I have recently ran a coax cable from the main sky box to the bedroom and using a sky magic eye intended to be able to change channels from the 2nd TV.

      This is not the case as i can see the picture with sound but cannot change channels. At times the image will lose colour and flicker but will then go back to normal. I have two sky remotes and both work on the skybox but none work on the sky magic eye on the 2nd TV. I have enabled RF on the skybox too.

      i took the sky magic eye back to replace it incase it was faulty but the new one made no difference!

      i really have no idea why this does not work, would it be the cabling (my termination at the ends)? if it was that then why do i get a picture? why does it not let me change channel?

      say it was the cabling that was faulty, why would it show the picture with sound but not change the channel?

      any help welcome.

      Si


    2. Advertisement
    3. #2
      penrhyn's Avatar
      penrhyn is offline Sky User Member
      Exchange: Long Eaton
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD 1TB Box
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Derbyshire
      Posts
      1,186
      Thanks
      2
      Thanked 10 Times in 7 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      Check if the LED on the magic eye connector is illuminated, if its not you either have a cabling problem, or RF2 on the Sky box is not enabled, or maybe you are connected to the RF1 output?


    4. #3
      simon69er's Avatar
      simon69er is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Location
      Aberden
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      The light never comes on at all. RF2 is enabled on the skybox and all is in the right ports.

      Can it be a cabling problem if the picture and sound still work?

    5. #4
      penrhyn's Avatar
      penrhyn is offline Sky User Member
      Exchange: Long Eaton
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD 1TB Box
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Derbyshire
      Posts
      1,186
      Thanks
      2
      Thanked 10 Times in 7 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      The RF2 output on the Sky box supplies a DC 5volt (I think) feed which powers the remote magic eye. You may have an open circuit somewhere in your cabling.
      You will still get picture and sound as the RF will still work with a capacitive coupling.

      Connect a circuit tester to the centre pin and screen at one end of the cable, should be open circuit, short out the other end and you should get continuity.


    6. #5
      Ferret001's Avatar
      Ferret001 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2007
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      I have the same issue, mine used to work fine till 2 weeks ago and the sky man came and installed new dish cables, and HD box.
      Ever since the magic eye does not work.
      Everything is enabled, i recieve the picture and sound no problem but alass have to run down stairs to change channel....

      Scary thought me running naked downstairs in the middle of the night.

      Any ideas please let me know.

      Ferret

    7. #6
      grumpyoldman's Avatar
      grumpyoldman is offline Sky User Member
      Exchange: 01795
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      14
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      Have you enabled TV Link in the service menu.

      RF2 power is switched of by defult

    8. #7
      simon69er's Avatar
      simon69er is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Location
      Aberden
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      yes i have, i stated that in my original post

    9. #8
      ped's Avatar
      ped
      ped is offline Sky User Member
      Exchange: rownhams
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      Are you connecting directly to the tv? do you go via a vcr or other device? If connected directly to the tv, try a portable tv with a short coax lead in same room as box to check if light comes on, it must be on to send return signal.

    10. #9
      simon69er's Avatar
      simon69er is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Location
      Aberden
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      yeah it is direct to the TV, will try this out tonight and will post the results tomorrow.

      thank you all for the response and advice

    11. #10
      grumpyoldman's Avatar
      grumpyoldman is offline Sky User Member
      Exchange: 01795
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      14
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky magic eye coax problem?

      Have you tried the magic eye connected directly to the RF2 socket

      Just to prove that it works

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION