Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 23 of 31 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast
    Results 221 to 230 of 303
    Like Tree7Likes

    Common TV Codes for your Sky Remote

    This is a discussion on Common TV Codes for your Sky Remote within the Sky & Sky+ TV forums, part of the Other Sky help and support category; Originally Posted by buschqueen Thanks for the advice - tried it but it still doesn't work No problem. Which version ...

    1. #221
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,234
      Thanks
      848
      Thanked 2,233 Times in 2,099 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Quote Originally Posted by buschqueen View Post
      Thanks for the advice - tried it but it still doesn't work
      No problem. Which version remote control do you have?

      With each revision new codes are added to the supported list.

      Also take a look at the LG website to see if an alternative recent model is listed as a supported TV:

      LCD TV | Televisions | LG Electronics UK

      Hopefully someone may also jump in and mention a similar TV brand/model which may offer a suitable code.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.


    2. Advertisement
    3. #222
      barryandpat's Avatar
      barryandpat is offline Sky User Member
      Exchange: isle of man
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Hello,
      We have chinese television/computer monitor with no defined make, would it be possible to get codes for this please? could I used the tv's remote to teach the sky remote?
      Thanks barry

    4. #223
      buschqueen's Avatar
      buschqueen is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      3
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Hi Scubbie

      Its a REV6

      Regards

    5. #224
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,234
      Thanks
      848
      Thanked 2,233 Times in 2,099 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Quote Originally Posted by buschqueen View Post
      Hi Scubbie

      Its a REV6

      Regards
      In this case I would suggest that you treat yourself to a new remote as it is a relatively new television. The latest is version 9.

      If you were to purchase from somewhere like Argos, then you would have around a week in which to return it without any questions.

      The link below is for the Sky+ HD & SkyHD STBs, if your STB is another one, then there are links to these a little further down the page:

      Buy The Original Sky HD Remote Control at Argos.co.uk - Your Online Shop for TV remote controls.

      When you get the remote, ensure that under the batter cover it say Rev 9.

      I can't recall the sequence just now, but it is also possible to get the Sky+ HD remote to work with a Sky+ STB or the basic Sky STB. It is also possible to get the Sky+ remote to work with the basic Sky STB. It isn't possible to get the basic remote to work with either Sky+ or Sky+ HD STBs or the Sky+ remote to work with the Sky+ HD (or SkyHD) STBs.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    6. #225
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      ...or you could get this one from Amazon, recently got one and they are excellent.
      [ame=http://www.amazon.co.uk/SKY-REMOTE-CONTROL-MADE-PHILIPS/dp/B001HNH1WE]SKY HD REMOTE CONTROL MADE BY PHILIPS REV 9: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #226
      JFisher95's Avatar
      JFisher95 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      2
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Im looking for a code for a 42" Neon LCD TV, can't find one?

    8. #227
      davemurgatroyd's Avatar
      davemurgatroyd is offline Sky User Member
      Exchange: 01865
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: SkyHD multiroom
      Join Date
      Oct 2010
      Posts
      37
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      I can't recall the sequence just now, but it is also possible to get the Sky+ HD remote to work with a Sky+ STB or the basic Sky STB. It is also possible to get the Sky+ remote to work with the basic Sky STB. It isn't possible to get the basic remote to work with either Sky+ or Sky+ HD STBs or the Sky+ remote to work with the Sky+ HD (or SkyHD) STBs.
      Sorry incorrect, it is possible to program any Sky remote to operate any Sky box (Standard, Sky+ or Sky HD)
      Sky remotes - reprogram standard to operate Sky+ or HD and vice versa

      As the title says how to reprogram Sky remotes (and reset them to factory defaults which can cure non operating remotes) Obviously standard remotes do not have the Sky+ function buttons but recordings can be played from the planner by highlighting and pressing "Select" twice and stopped by pressing "Backup" - no pause, FF, Rewind or Record buttons (but recordings can be set from pressing "record" on the box.

      For most remotes Version 4 and later (white label inside battery cover)
      1 Press "TV"
      2 Press and hold "Select" and "Yellow" together until red led in remote end flashes twice (On HD remotes "Select" and "i" together) - if it doesn't flash twice then remote cannot be reprogrammed (clone or too old)
      3 Press "0" to operate standard box, "1" for Sky+ and on HD remotes "2" for HD - remotes in Sky+ mode will normally control HD boxes as well
      4 Press "Select" - red led should flash twice
      5 Press "Sky" and away you go

    9. #228
      rhiangolding's Avatar
      rhiangolding is offline Sky User Member
      Exchange: 01639
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      I want to use my Samsung TV Remote Control to control my Sky HD box (Amstrad DRX895 terrabyte box ) but it requires a 3 digit code and its only listed in the TV manual as 031 - I have tried to contact Sky and Samsung but am getting no where - does anyone know what code i need to use please?

    10. #229
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,234
      Thanks
      848
      Thanked 2,233 Times in 2,099 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      This thread is for changing the codes on the Sky remote control, so that you can change the TV's settings, for example.

      Could I suggest that you start a new thread for what you are asking. It will also help if you could post the remote control code & model of the Samsung TV that you have. I know that my Samsung TV remote doesn't allow me to change the Sky STB's channels.

      Could you also let us know which specific Sky STB you have as well please? There are a few to choose from at the moment.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    11. #230
      guyrobinson's Avatar
      guyrobinson is offline Sky User Member
      Exchange: 01246
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Common TV Codes for your Sky Remote

      I have a logik L22ldvb21 and the sky website says I need to upgrade to the latest sky remote for a code for this tv - the controller I have is skyHD rev 9f - is there actually a newer one or does anyone know a code that will work? Thank you

     

     
    Page 23 of 31 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION