Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Router Info, What Box? (Not Technical)

    This is a discussion on Router Info, What Box? (Not Technical) within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; I was having some problems with my broadband dropping connection on a daily basis, this happened all of a sudden ...

    1. #1
      evokazz's Avatar
      evokazz is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      91
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Router Info, What Box? (Not Technical)

      I was having some problems with my broadband dropping connection on a daily basis, this happened all of a sudden after working for years fine. I had a Netgear router, the white one that they first sent out. I threw that router into the attic and bought a DLINK 2640R as I wanted 2 XBOX consoles on one router, and the Netgear did not support this. The DLINK has been flawless. Sky technical support told me they would send me a new router. I told them the truth about the DLINK, and the girl on the phone was not bothered in the least. My router arrived today, I was told I may get the DLINK 2640S, but I received a Sagem router, it kinda looks like the Sky HD1TB box but smaller lol.

      Anyways, thats the background, now for my question, my line has suddenly started working again now!! After all that, so I was wondering, should I still replace the router with the Sagem? Or is the DLINK a better router? Basically which is better, the Sagem, or the DLINK?

      Just to throw this in quickly also, will the Sagem support 2 XBOX 360 Consoles with open NAT?

      I can't seem to find much info on google, tech review sites seem to say the Sagem is a cracking little box, but I rather ask you guys as you seem to know what your talking about first hand.


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Router Info, What Box? (Not Technical)

      Is it the new Sagemcom router? If it is there are a few reports of them being faulty right out of the box. It has a wireless N rating, but no one has actually confirmed what speed it pushes out. Some say 72mbps, but that is not really a recognised wireless speed.

      No reports if it supports 2 consoles with open NAT yet, maybe you will be the first to try it.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      evokazz's Avatar
      evokazz is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jun 2007
      Posts
      91
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Router Info, What Box? (Not Technical)

      Haha I just tried it and it wont even turn on!! Jeez.

      Im gonna ring Sky again tomorrow on the chance they send me another router, is there anyways I can request a DLINK? or is it get what your given kinda thing?

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Router Info, What Box? (Not Technical)

      Its usually a case of what is on top of the pile. You could ask if they will send you a refurbished one, I hear that that way you will get one of the older ones, but you might end up with one of the old Sagems, which would be a step back. You would be better just taking pot luck, the new Sagem should be better, its just a case of getting one that works.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      boot's Avatar
      boot is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Router Info, What Box? (Not Technical)

      You need to specifically ask for an A Grade router if you wish to receive one that is slightly older - my guess would be that you'll the get the dlink.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION