Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
    Results 41 to 50 of 88

    Sagem router and VPN

    This is a discussion on Sagem router and VPN within the Sky Router forums, part of the Sky Broadband help category; Update: Confirmed that for Nortel Client 6_01_120 (the one I tested) you can either: Set Registry setting: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nortel Networks\Extranet Access ...

    1. #41
      fatoldhippy's Avatar
      fatoldhippy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2008
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      Update:

      Confirmed that for Nortel Client 6_01_120 (the one I tested) you can either:

      Set Registry setting:

      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nortel Networks\Extranet Access Client\DisableIkePort500Use=1

      or Configure:

      [Options]
      DisableIkePort500Use=1

      ..in the setup.ini file during a custom client install.

      This does force random selection of UDP source port. I've yet to confirm whether it resolves the Sagem router problem. If anyone out there fancies trying it on their Nortel Client V5.01.103 and above I'd love to hear! If not I'll have to wait until it's tested on one of my users.


    2. Advertisement
    3. #42
      fatoldhippy's Avatar
      fatoldhippy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2008
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      Update:

      This solution does appear to work. One of my users has upgraded her VPN client as above (using a custom install I prepared for her) and the client worked immediately.

      If you have this problem with your Nortel VPN client and the Sagem router, point your network administrator at this thread and they will have enough information to resolve the problem (whether they chose do so is not in my remit, unfortunately!).

    4. #43
      Strep's Avatar
      Strep is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      I assume with a value of 1 this is a DWORD?

    5. #44
      fatoldhippy's Avatar
      fatoldhippy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2008
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      Yup. Note that in V7 of the Nortel client the setup.ini setting doesn't seem to work (fault open with Nortel), but it does install the registry setting with a setting of 0, so you can change it afterwards.

    6. #45
      robraf's Avatar
      robraf is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2008
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      Quote Originally Posted by fatoldhippy View Post
      Update:

      Nortel say that for VPN client 5_01.103 and above it is possible to tweak a registry setting called "DisableIkePort500Use" and setting this to 1 will cause random source ports.

      Need to verify this and try on an affected user (implies a VPN client upgrade for us, so not a 2-minute job when working through a helpdesk). If this resolves the issue will feedback. If not then another theory hits the rocks!
      Good info, tested and the above also works for Nortel VPN 06_02.022...Although I had to add "DisableIkePort500", than change "Dword" value to "1"

    7. #46
      Strep's Avatar
      Strep is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      I can confirm that one of my users can now connect after making the DWORD registry setting using Contivity VPN Client V06_01.014.

      Thank you hippy for a great fix!

    8. #47
      matzy's Avatar
      matzy is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2008
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      just a bump to say:-

      (a) thanks for the fix
      (b) for me the REG entry wasnt in the same directory as quoted, but when I found the line in question and changed it to a "1" it worked straight away.

      I was very annoyed at sky customer services who werent able to offer any valid solutions and when I expressed the despair I was going through just warned me that "legally" this was business use and was a potential breach of my T&C anyway. The advice I got was simply "search the internet" for help ... pathetic but tbh I am used to it now, being a sky customer for far too long. I look forward to the day someone can offer what Sky does at a competitive price.

    9. #48
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,379
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      how on earth are Sky meant to tell you to modify your registry?!?!
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    10. #49
      ajhaamb's Avatar
      ajhaamb is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      Does anyone know how I can get VPN (Nortel Contivity client) to work with Sagem Router. I am trying to connect to my office network.

      Any workaround/solution is really appreciated.

    11. #50
      ajhaamb's Avatar
      ajhaamb is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sagem router and VPN

      forgot to mention. I have already changed the registry but it still doesnt work.

      Registry setting:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nortel Networks\Extranet Access Client\DisableIkePort500Use=1

     

     
    Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION