Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Freeview signal from Sky+HD box for second TV

    This is a discussion on Freeview signal from Sky+HD box for second TV within the Sky+ HD Supertelly forums, part of the Other Sky help and support category; Hi, I currently have a new sky HD box with my TV in my living room and have a sky+HD ...

    1. #1
      lukefildes's Avatar
      lukefildes is offline Sky User Member
      Exchange: 503119
      Broadband ISP: 02
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      Hi,

      I currently have a new sky HD box with my TV in my living room and have a sky+HD subscription

      I'm going to buy another sony hd tv with built in Freeview receiver to go in my new conservatory

      I do not wish to buy sky multiroom for this 2nd tv, I only wish to watch the available free view channels.

      Somebody told me that I do not have to buy a new digital aerial for this 2nd tv and that I can run an extra cable off my existing sky HD box which will give me a digital free view signal for my 2nd tv

      To summaries i would like two tvs running off one sky+hd box, first tv showing sky and second show free view only.

      Is this possible? Any advice would be gratefully appreciated

      Thankyou


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,242
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      Provided that your terrestrial TV aerial is also feeding through the Sky STB, then you will be able to receive Freeview as well.

      Freeview is a terrestrial signal, Sky is from the Satellites. Your Sky STB will definitely be connected to the Satellite dish, but you will need to double check that the main aerial is also connected.

      In addition, you will be able to tune the 2nd TV to the Sky STB using the UHF signal. If you use a Magic-Eye, you could also change the channels. The magic-eye is different to Multi-room in that you share the one set top box (STB) and watch the same channel/recording.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      Somebody told me that I do not have to buy a new digital aerial for this 2nd tv and that I can run an extra cable off my existing sky HD box which will give me a digital free view signal for my 2nd tv
      Someone was wrong. To receive Freeview you need a terrestrial aerial.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      Old_nick's Avatar
      Old_nick is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Be Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      1,241
      Thanks
      3
      Thanked 17 Times in 17 Posts

      Re: Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      You also only get mono sound from the RF outlet.

    6. #5
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      If you want to just watch terrestrial Freeview channels on the new TV then you only need a standard terrestrial antenna connecting to the TV - it doesn't need to have any connection to the Sky box.

      If you run a standard coax from the Sky box to the second TV then you will be able to watch the same channel as is displayed on the original TV (or if the original TV is OFF then you can display the Sky channel of your choice).

    7. #6
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,694
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Freeview signal from Sky+HD box for second TV

      Freeview is a terrestrial ONLY service and doesn't need any Sky connection.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION