Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

    This is a discussion on Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD within the Sky+ HD Supertelly forums, part of the Other Sky help and support category; Hello, I notice many people are having problems setting up to record to DVD (many different makes) from Sky+HD after ...

    1. #1
      welsh_person's Avatar
      welsh_person is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

      Hello,
      I notice many people are having problems setting up to record to DVD (many different makes) from Sky+HD after changing over fro Sky+.
      I have same problem.
      I have Toshiba HDD & DVD Recorder, model RD-88DTKB.
      Previously I could recrd to DVD from Sky+, but now I have upgraded to HD, cannot even access the DVD Record menu. I can set DVD up to watch DVD's but cannot set up to record.
      I have tried many combinations with scarts - any suggestions gratefully received
      totally confused, (.com)
      with thanks,
      welsh_person


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

      Not the best of solutions but you could try connecting a coax cable between the RF out on the Sky box to the aerial in on the DVD, then tune the DVD to receive the Sky signal.

      You might also want to check the Scart settings in the Sky box. Services>Settings>Picture. Check Scart control is on and set to output RGB. This is how my Liteon is set and it works fine.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      welsh_person's Avatar
      welsh_person is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

      Hi,
      Thanks, will check out an let you know

    5. #4
      welsh_person's Avatar
      welsh_person is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

      After many combinations, and no success, I have resorted to a compromise!
      The main object was to be able to record to DVD saved programmes from HD box hard drive.
      When I want to record from the HD hard drive, I connect VD to TV, select correct input (HD) on TV, and I can rcord to DVD. A lot of messing around, but at least I can record save programmes to DVD

    6. #5
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,242
      Thanks
      848
      Thanked 2,240 Times in 2,103 Posts

      Re: Cannot record from Sky+HD to Toshiba DVD

      Ensure that you have the Sky STB plugged into the 'Decoder' Scart socket and make a note which Scart socket number this is.

      The TV should then plug into the other Scart socket.

      When recording ensure that you have selected the correct Scart input.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION