Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Email not sending problem

    This is a discussion on Email not sending problem within the Sky Email and Portal Log-in forums, part of the Sky Broadband help and support category; I am unable to send emails with the new sky broadband package. I have read many instructions on how to ...

    1. #1
      wendfd's Avatar
      wendfd is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Email not sending problem

      I am unable to send emails with the new sky broadband package. I have read many instructions on how to set this up but my question is. Can you have another non sky account as you main email or do you have to set up the sky email first. I want to use my original wanadoo account. Do I follow the instructions on here but just put the appropriate server in it place.


    2. Advertisement
    3. #2
      Alan b's Avatar
      Alan b is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: 2 x Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      4,205
      Thanks
      18
      Thanked 58 Times in 54 Posts

      Re: Email not sending problem

      Quote Originally Posted by wendfd View Post
      Do I follow the instructions on here but just put the appropriate server in it place.
      Yes but you might need the free SkyUser server to enable you to send emails, there is a whole forum further down the main page about it.

    4. #3
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Vodafone
      Router: THG3000
      Sky TV: Freesat/Now TV
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      851
      Thanks
      10
      Thanked 36 Times in 34 Posts

      Re: Email not sending problem

      If you wish to continue using your wanadoo email you will need to use the POP settings given to you by wanadoo, but as Alan says you will need an alternative server for your SMTP and the Skyuser smtp server is good (and free!).

      Bear in mind if you cancelled you wanadoo account the email will be cancelled also.

    5. #4
      wendfd's Avatar
      wendfd is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Email not sending problem

      It was a dial up account. Ex freeserve. so I didn't pay wanadoo for anything. Just BT on dial up. pay as you do

    6. #5
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Vodafone
      Router: THG3000
      Sky TV: Freesat/Now TV
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      851
      Thanks
      10
      Thanked 36 Times in 34 Posts

      Re: Email not sending problem

      That should be O.K. then as I have some old dial-up accounts that are still active years later.

      If you have been accessing it via dial-up on BT 0845 or 0844 nos then wanadoo have been getting a percentage of the call cost you have been paying to B.T., and they may have a requirement for you to dial-in on a regular basis.

      Take a look at this page:
      Orange - retrieving your account and restoring settings

    7. #6
      haroldford's Avatar
      haroldford is offline Sky User Member
      Exchange: 01322
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Email not sending problem

      Right I have received my smtp details and have entered them but no luck so far. I have played around with different server port numbers but none seem to give me success. I actually can't receive emails now on the wanadoo account, although when I started this process I could. We have enabled pop on the sky account. ANy suggestions

      If I use the recommended 465 and 995 with the SSL boxes ticked I dont seem to connect at all the orangehome, it just hangs

      The best result I get is with the server ports set at outgoing 25 and incoming 110 with no SSL boxes ticked it connects but give the following error message

      Account: 'pop.orangehome.co.uk', Server: 'pop.orangehome.co.uk', Protocol: POP3, Server Response: '-ERR unknown command', Port: 110, Secure(SSL): No, Server Error: 0x800CCC90, Error Number: 0x800CCC18

      Any ideas, ......... going mad
      Would really appreciate any help as I am trying to do this for my 83 year old father in law, you can imagen the problems his is causing.

    8. #7
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Email not sending problem

      If you want to receive your waadoo email you need to have an account set up with your POP settings for orange, with the correct server settings for orange. Did you change the port numbers for your orange servers?
      What you need to do if you want to to keep the ability to receive the orange account email is set it up as normal for Orange but change the SMTP information only as you have to send via Skys' servers. What you seem to have done is kept the orange server names but put the sky server ports in.

    9. #8
      haroldford's Avatar
      haroldford is offline Sky User Member
      Exchange: 01322
      Broadband ISP: Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Email not sending problem

      Yipppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      It works,

      I just started again from scratch and it works. Its strange as I am sure I must have covered the same settings previously, as I tried every combination but anyhow, it now works and many thanks to you all for your help.

      My Father-in-law is now back online!

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION