Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 2 of 2

    First time I've lost sync speed

    This is a discussion on First time I've lost sync speed within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Logged into my router today and for the first time since having Fibre installed 3 years ago, I noticed my ...

    1. #1
      dankargo's Avatar
      dankargo is offline Sky User Member
      Exchange: Romford
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Fibre
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      Romford
      Posts
      354
      Thanks
      31
      Thanked 5 Times in 4 Posts

      First time I've lost sync speed

      Logged into my router today and for the first time since having Fibre installed 3 years ago, I noticed my router stats changed from 39999kbps downstream / 9999kbps upstream to

      DownStream Connection Speed 38278 kbps
      UpStream Connection Speed 9542 kbps

      Does anyone know what would cause this change? I can't say I've noticed any connection drops and on looking at the statistics page I see this

      First time I've lost sync speed-capture1.jpg

      Should I try rebooting the BT openreach modem?

      EDIT

      OK I've just rebooted my router (not the BTO modem) and the sync speeds have changed slightly

      DownStream Connection Speed 39956 kbps
      UpStream Connection Speed 9989 kbps

      Why is it changing like this? Im worried the figures will eventually go so low that I'll start noticing the difference in speed.
      Last edited by dankargo; 20-04-15 at 09:35 PM. Reason: Added info


    2. Advertisement
    3. #2
      jwaiv's Avatar
      jwaiv is offline Sky User Member
      Exchange: CMHED
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER115
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2007
      Posts
      19
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: First time I've lost sync speed

      Same here (exact same figures), I noticed it about a month ago and I've just been keeping an eye on it to see if it dropped lower but it seems to be holding. The odd thing was that when I log into the BTO HG612 via telnet to get connection stats it reports the old higher values.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION