Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Two sky S101 Routers

    This is a discussion on Two sky S101 Routers within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi after having problems with my Internet connection sky sent me a spare router, however when the problem eventually got ...

    1. #1
      chopster's Avatar
      chopster is offline Sky User Member
      Exchange: Consett
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      45
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Two sky S101 Routers

      Hi after having problems with my Internet connection sky sent me a spare router, however when the problem eventually got sorted it turned out that the router was not the problem. I have tried connecting with this spare but it wont sync, is this because the login details are different. I read there are ways of extracting your details from the working router but dont believe it would be possible to enter them into the sky s101 in any case. Can anyone please confirm this, if so I guess it's only fit for the bin?.


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,249
      Thanks
      848
      Thanked 2,242 Times in 2,105 Posts

      Re: Two sky S101 Routers

      When swapping between two Sky Hubs it can take up to an hour for the next Hub to connect to the Internet.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    4. #3
      chopster's Avatar
      chopster is offline Sky User Member
      Exchange: Consett
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      45
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Two sky S101 Routers

      Ok thanks for that Scubbie so I should in fact have two good routers. ie both configured with same login info.

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,249
      Thanks
      848
      Thanked 2,242 Times in 2,105 Posts

      Re: Two sky S101 Routers

      The information used by all of Sky's routers is unique to the router. You will not be able to change this.

      However, if you wish to set up any personal settings on both routers so that the WiFi names and passwords are identical, for example, then do so. This way should the one you are using fail, you can plug in the other and take it from there.

      Sadly I have found that you can't use the saved config from one router to restore to the other, so you will need to load the settings manually.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    6. #5
      chopster's Avatar
      chopster is offline Sky User Member
      Exchange: Consett
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      45
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Two sky S101 Routers

      Ok Cheers, I thought it was not going to sync as it was flashing away for a good 50 mins then eventually connected. Thanks for that I now have a working spare router.

    7. #6
      shakey1980's Avatar
      shakey1980 is offline Sky User Member
      Exchange: New Brancepeth NENP
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD 1TB
      Join Date
      Mar 2011
      Location
      North East
      Posts
      192
      Thanks
      18
      Thanked 10 Times in 10 Posts

      Re: Two sky S101 Routers

      plz deleted
      Last edited by shakey1980; 06-08-13 at 12:08 PM. Reason: already answered

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION