Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
    Results 41 to 46 of 46
    Like Tree1Likes

    sky fibre pro

    This is a discussion on sky fibre pro within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; So it look like the 160 mb service is FTTH through the Fibre cabinet. The video here does not appear ...

    1. #41
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky fibre pro

      So it look like the 160 mb service is FTTH through the Fibre cabinet. The video here does not appear to mention the voice line so I assume it is still through copper. BT Infinity 160Mb – super fast broadband with a fibre optic internet connection

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.






    2. Advertisement
    3. #42
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,201
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: sky fibre pro

      Phooey! That will be considerably more expensive then

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #43
      Johnelf's Avatar
      Johnelf is offline Sky User Member
      Exchange: Ewell
      Broadband ISP: BT Infinity 2
      Router: BT Home Hub 4
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Location
      Epsom
      Posts
      108
      Thanks
      4
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Re: sky fibre pro

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Phooey! That will be considerably more expensive then
      Connection is included and 18 month contract.
      Whilst it is 5 p/m more than pro, for those of us who have ESPN, it would actually save us 5-10 depending on your point of view. Throw in the 50 sainsburys voucher and it looks pretty good if you can get those speeds.
      John

    5. #44
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,201
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: sky fibre pro

      Those areas which have FTTP fitted will be fine. However FTTP-on-Demand casts from ~500 to install. I can't see BT waving that easily.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #45
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: sky fibre pro

      I think this may be in between FTTC and FTTP. All they appear to be doing is cutting out the copper part of the broadband line. Its only going to be available to those with an underground duct taking the line to their house. I doubt if it will be available to anyone with even part of the phone line overhead.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #46
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,518
      Thanks
      65
      Thanked 389 Times in 379 Posts

      Re: sky fibre pro

      This builder's guide http://www.openreach.co.uk/orpg/home...pers_guide.pdf provided by openreach may be useful as although it is aimed at new developments I believe it gives a good indication of BTO's intended way ahead. There will however have to be arrangements made to provide similar services in existing properties whether this will be by installing flexible ducting as is the case with cable TV providers or whether fibre drop line can be made as robust as its copper and steel counterpart I do not know.

     

     
    Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION