Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    DNS Errors!

    This is a discussion on DNS Errors! within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi guys! hoping you can offer a little advice about my Sky Fibre connection. I seem to suffer quite badly ...

    1. #1
      pavilion's Avatar
      pavilion is offline Sky User Member
      Exchange: NDFOL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Q Hub ER115
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      South Coast
      Posts
      107
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      DNS Errors!

      Hi guys!

      hoping you can offer a little advice about my Sky Fibre connection.

      I seem to suffer quite badly from disconnections and the comp throws back a dns error. Sky have already replaced the Sky Hub for me, which did improve the problem slightly, but im starting to think its the openreach box thats at fault? i can force a Sky Self Heal, and it comes up with a message saying 'you're connection is now back up and running' or occasionally the self heal with deal with it automatically. Is there maybe a software update for the openreach box, or a way of accessing its menu (assuming it has one) for diagnostics? On a side note the sky website reports that the latest Sky Hub is 2202r. Mines on 1.15j.2639.R

      thanks

      Glen
      Last edited by pavilion; 25-04-13 at 08:13 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,249
      Thanks
      848
      Thanked 2,242 Times in 2,105 Posts

      Re: DNS Errors!

      Are you able to see which BTO Modem you have?

      There are a couple of threads on this forum that give instructions on installing a customer firmware for the two different models, but the ECI version is not easy.

      The customer firmware should give you access to the stats and help you to identify the potential source of your problems.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    4. #3
      pavilion's Avatar
      pavilion is offline Sky User Member
      Exchange: NDFOL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Q Hub ER115
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      South Coast
      Posts
      107
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DNS Errors!

      it says B Focus Version 2 revision 3 on the back if thats what you mean?

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,249
      Thanks
      848
      Thanked 2,242 Times in 2,105 Posts

      Re: DNS Errors!

      That sounds like the Huawei HG612.

      Check out this thread: http://www.skyuser.co.uk/forum/route...dem-hg612.html

      There is a more upto date firmware available too: http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-b...irmware-2.html

      Please do remember that this is entirely upto you. There are risks in changing the firmware. If you wish to do it the easier way, there is someone selling hacked modems on the eBay site.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

    6. #5
      pavilion's Avatar
      pavilion is offline Sky User Member
      Exchange: NDFOL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Q Hub ER115
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      South Coast
      Posts
      107
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DNS Errors!

      It says its from ECI Telecom. No mention of Huawei?
      Attached Thumbnails Attached Thumbnails DNS Errors!-20130426_154428.jpg  

    7. #6
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,249
      Thanks
      848
      Thanked 2,242 Times in 2,105 Posts

      Re: DNS Errors!

      Sorry but you are in the same boat as myself.

      It is possible to hack the ECI Modem to get this useful information, but sadly it is quite hard and will invalidate the warranty.

      PlusNet Fibre since Jan 2021
      Previously Sky Fibre & Sky BB since 2010.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION