Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Not an issue just an observation

    This is a discussion on Not an issue just an observation within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Bit of back story first, Cabinet installed first week of December last year with a due by date of March, ...

    1. #1
      F022Y's Avatar
      F022Y is offline Sky User Member
      Exchange: EASUD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Sudbury
      Posts
      158
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Not an issue just an observation

      Bit of back story first, Cabinet installed first week of December last year with a due by date of March, this slid to June, September and now December.

      Here is the puzzle, noticed my ADSL jumped from 17MB to 20MB (sig not updated lol) this caused me to check FTTC (don't know why) which according to BT is available, BUT Openreach - Superfast fibre broadband - Where and when still says due by December.

      Again not an issue I kind of expect openreach to give fellow BT companies a bit of a grace period to get the early sigs, just odd that only the BT checker says available (XILO ect says coming soon).


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,254
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Not an issue just an observation

      Here is the puzzle, noticed my ADSL jumped from 17MB to 20MB
      DLM is being run on all lines using different settings. This is giving many a higher sync speed, if you check your stats you will probably find that the noise margin is now below the old 7db default. Nothing to do with Fibre.

      Most are finding that fibre is available through BT before any other ISP. Sky is usually last.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      F022Y's Avatar
      F022Y is offline Sky User Member
      Exchange: EASUD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Sudbury
      Posts
      158
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Not an issue just an observation

      lol nope my SNR has always been the good old 6.9, i noticed it was at 9.2 rebooted and 20Mbps (not MB as stated before lol), again that was only back story and not really relevant, just don't want to give the impression that I sit clicking ctrl+F5 hoping to see my exchange in green.

    5. #4
      simon194's Avatar
      simon194 is offline Sky User Member
      Exchange: NDHAS
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub with Billion 8800NL in bridge mode
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      388
      Thanks
      0
      Thanked 35 Times in 30 Posts

      Re: Not an issue just an observation

      Quote Originally Posted by F022Y View Post
      lol nope my SNR has always been the good old 6.9, i noticed it was at 9.2 rebooted and 20Mbps (not MB as stated before lol), again that was only back story and not really relevant, just don't want to give the impression that I sit clicking ctrl+F5 hoping to see my exchange in green.
      I had a similar thing happen when Openreach installed the fibre cabinet near me. My ADSL sync speed jumped from 10.5 Mbps to 12.2 Mbps and the SNR was still at it's usual 6.8dB.

    6. #5
      F022Y's Avatar
      F022Y is offline Sky User Member
      Exchange: EASUD
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Sudbury
      Posts
      158
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Not an issue just an observation

      Well Openreach has announced that EASUD is accepting FTTC orders now, just need to wait for sky to enable, now the real waiting game begins lol.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION