Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ?

    This is a discussion on Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ? within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I can set up a homegroup from either the PC or the laptop but neither can join the group the ...

    1. #1
      3point14's Avatar
      3point14 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD Box x2
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Cannot set up a Homegroup (Win 7 Pro x 2) following installation of fibre. Ideas ?

      I can set up a homegroup from either the PC or the laptop but neither can join the group the other has set up because it cannot see the homegroup on the network.

      Printer working fine across network, as is DLNA, WDTV, 2 TVs, 2 mobiles ad wifi on the laptop.

      I spent hours the other day trying to troubleshoot this and could not take any significant steps forward.

      Help !


    2. Advertisement
    3. #2
      andrewjr's Avatar
      andrewjr is offline Sky User Member
      Exchange: NDSIT
      Broadband ISP: NOWTV Super Fibre
      Router: Ubiquiti Unifi
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,251
      Thanks
      28
      Thanked 144 Times in 110 Posts

      Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ?

      Could you let us know the version of windows that you are using.

      I can't help personally as I've no longer got windows but others may help and ask for this info anyway
      AirPort Extreme + Sky Fibre Guide | Mac OSX Automator for xDSL stats for HG612 & Vigor 130

      Hauwei Cab > VMG1312-B10A > Ubiquiti UniFi | 58301/12298


    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ?

      You know you can only set up a Homegroup with Win 7 PCs?

      Have a look here for a good tutorial on how to set it up.-
      How to set up a Windows 7 HomeGroup | Tutorials | PC Pro

      Apart from a different router, Fibre has nothing to do with what happens in your home network.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ?

      Has 'Wireless Isolation' been enabled?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Cannot set up a Homegroup following installation of fibre. Ideas ?

      if you cannot see both machines, on either machines, then try rebooting/restarting both machines... and if you don't like entering passwords for homegroup access you can turn this off in the homegroups settings...

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION