Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 4 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 32
    Like Tree3Likes

    40mb or 80mb fibre?

    This is a discussion on 40mb or 80mb fibre? within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; My exchange has just had fibre enabled and according to sky I can get a 40mb fibre service. I thought ...

    1. #1
      dog-man's Avatar
      dog-man is offline Sky User Member
      Exchange: About 130 mtrs from the cabinet.
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus 3200
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Planet Earth
      Posts
      1,651
      Thanks
      88
      Thanked 20 Times in 20 Posts

      40mb or 80mb fibre?

      My exchange has just had fibre enabled and according to sky I can get a 40mb fibre service.

      I thought we were upto 80mb fibre speeds now?


      Is it a matter of waiting till my exchange gets upgraded from 40mb to 80mb?


      Also, as I registered an interest when sky first announced they would be having fibre access, should I have to pay the 50 connection charge?




      dog-man


    2. Advertisement
    3. #2
      gorebrush's Avatar
      gorebrush is offline Sky User Member
      Exchange: UK
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: VM pfSense 2.3.2-RELEASE-p1 on ESX 6
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Nov 2008
      Location
      UK
      Posts
      1,136
      Thanks
      22
      Thanked 27 Times in 27 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Try getting an estimate from the BT Wholesale Checker..

    4. #3
      Fryingpan77's Avatar
      Fryingpan77 is offline Sky User Member
      Exchange: Shipley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Fibre
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Location
      Bradford
      Posts
      668
      Thanks
      95
      Thanked 33 Times in 32 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Sky's 80/20 service is up and running, but for some reason, it's not showing on the sky speed checker when ordering.
      Like gorebrush said, check on the BT site and see what type of speeds your looking at.
      If you like the quoted speeds, give Sky a ring, and they will put your Pro order through.
      I have heard of people who pre registered an interest in fibre to have the install fee for free, but I'm not sure if that's the case now.
      Scubbie likes this.
      With sky since 1997.

    5. #4
      dog-man's Avatar
      dog-man is offline Sky User Member
      Exchange: About 130 mtrs from the cabinet.
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus 3200
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Planet Earth
      Posts
      1,651
      Thanks
      88
      Thanked 20 Times in 20 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Just checked and the 80mb service is available at my exchange.

      What's the best number to phone sky on for this?

      And...... do I get a say in the install date or do they decide this without any input from me?

      I am a shift worker and it is not always easy to get time off work at fairly short notice.



      dog-man

    6. #5
      dog-man's Avatar
      dog-man is offline Sky User Member
      Exchange: About 130 mtrs from the cabinet.
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus 3200
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Planet Earth
      Posts
      1,651
      Thanks
      88
      Thanked 20 Times in 20 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Hmmm, the sky upgrade area is no longer showing fibre as available for me.

      It certainly did earlier this morning when I first posted in this thread.

      Bt is still showing it is now available and at the 80mb service.

      Can't sky make their minds up?



      dog-man

    7. #6
      Fryingpan77's Avatar
      Fryingpan77 is offline Sky User Member
      Exchange: Shipley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Fibre
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Location
      Bradford
      Posts
      668
      Thanks
      95
      Thanked 33 Times in 32 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      The sky checker is a bit hit and miss. Many people, including myself had problems.
      I would ring the main sky number and go for upgrades.
      It was about a 2 week wait for install, but there was options to pick a suitable date.

      Sent from my ST18i
      With sky since 1997.

    8. #7
      dog-man's Avatar
      dog-man is offline Sky User Member
      Exchange: About 130 mtrs from the cabinet.
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus 3200
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Planet Earth
      Posts
      1,651
      Thanks
      88
      Thanked 20 Times in 20 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Just ordered pro.

      Had to pay the 50 connection charge even though I did register an interest when sky first announced the fibre trials, but it will be credited to my account, so in effect there will be no charge.

      Install date of September 7th.

      Advised of a connection speed of 64.1 but expect the full amount as I am so close to the exchange.

      I assume it is best to use sky's router during the 10 day dlm period?

      I intend using my Billion 7800N.



      dog-man

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Advised of a connection speed of 64.1 but expect the full amount as I am so close to the exchange.
      Being close to the exchange has nothing to do with it, unless your line is EO, then you would not get FTTC at all. The closeness of the street fibre cabinet is the important point.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      https://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #9
      dog-man's Avatar
      dog-man is offline Sky User Member
      Exchange: About 130 mtrs from the cabinet.
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus 3200
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Planet Earth
      Posts
      1,651
      Thanks
      88
      Thanked 20 Times in 20 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      The fibre cabinet is even closer to me than the exchange and I am connected to a cabinet.


      dog-man

    11. #10
      gorebrush's Avatar
      gorebrush is offline Sky User Member
      Exchange: UK
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: VM pfSense 2.3.2-RELEASE-p1 on ESX 6
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Nov 2008
      Location
      UK
      Posts
      1,136
      Thanks
      22
      Thanked 27 Times in 27 Posts

      Re: 40mb or 80mb fibre?

      Good, it'll have absolutely nothing to do with how far the exchange is - it's all down to length to the cabinet

      With a 64mb estimate, you should be kicking 80 with no fuss.

      My estimate was 52 and I get 63-65.

     

     
    Page 1 of 4 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION