Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 21

    Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

    This is a discussion on Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :( within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Just had sky fibre installed, Bt guy said should sync at around 40mb, looks like im only at 24ish which ...

    1. #1
      vwbottom's Avatar
      vwbottom is offline Sky User Member
      Exchange: Greenford
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ealing
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Just had sky fibre installed, Bt guy said should sync at around 40mb, looks like im only at 24ish which im a little disappointed with..

      Tried restarting bt modem, moves up and down by 1mb but never above 24ish..... Is this normal or should i ring sky?

      Kind regards.


    2. Advertisement
    3. #2
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      motherboard driver updates???

    4. #3
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      How old is your PC? and what OS do you have?

    5. #4
      vwbottom's Avatar
      vwbottom is offline Sky User Member
      Exchange: Greenford
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ealing
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      3 years, vista..... its not a computer issue as far as i can see.... The sky Router is physically syncing the line at that speed, the Laptop is downloading the attainable speed of the router just fine. The BT guy said my line would Sync at 40, but its not.

      Thanks for the reply though.

    6. #5
      Mr Mot's Avatar
      Mr Mot is offline Sky User Member
      Exchange: CMCAN
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Fibre
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      85
      Thanks
      2
      Thanked 5 Times in 4 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Are you referring to sync speed or speed test results?

      EDIT: you already answered.

      No idea why folk jumped to motherboard drivers? lol

    7. #6
      vwbottom's Avatar
      vwbottom is offline Sky User Member
      Exchange: Greenford
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ealing
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Sorry if i wasn't clear lol.

      Anybody else have this problem?

    8. #7
      BattFink's Avatar
      BattFink is offline Sky User Member
      Exchange: SDBRGSS
      Broadband ISP: BT Infinity 80/20
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      21
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Hi

      Are you using wireless to connect, try running a speedtest using a wired connection & see if the speed increases

      I had the same when I was hooked up to FTTC

      Regards

      Dave

    9. #8
      vwbottom's Avatar
      vwbottom is offline Sky User Member
      Exchange: Greenford
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ealing
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      I have tried. The speed is the same, the router has synced at 24mb, i can download that speed just fine. The router should sync at 40mb as the BT guy pointed out however its syncing 15mb less than it should.

      Thanks though.

    10. #9
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Best bet is probably ringing the number you were given for the fibre service team.

    11. #10
      vwbottom's Avatar
      vwbottom is offline Sky User Member
      Exchange: Greenford
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ealing
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Sky Fibre Installed :) - Sky Router Syncs at 23856 kbps :(

      Yeah i gave them a call. I was told that they would monitor my line over the next 48 hours and see if they can squeeze any bandwidth out.. Apparently they stress test the line over two weeks to see how much the line can take..... Im thinking he just told me this to get rid of me though lol, i guess 25mb is my attainable speed on my line.

      As a reference i'll update this thread if my speed improves.

      Thanks for advice

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION