Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 5 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 44
    Like Tree1Likes

    Sky Anytime Plus - Wifi Bridge Help

    This is a discussion on Sky Anytime Plus - Wifi Bridge Help within the Sky Anytime + forums, part of the Sky On Demand category; Hi I have activated Sky Anytime Plus and purchased an Open Media wifi bridge to use with the box. However ...

    1. #1
      coupechick's Avatar
      coupechick is offline Sky User Member
      Exchange: 028
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Unhappy Sky Anytime Plus - Wifi Bridge Help

      Hi

      I have activated Sky Anytime Plus and purchased an Open Media wifi bridge to use with the box.

      However on setting it up on the pc and checking it was working on the pc i then put it into the sky+ box and the network is coming up as follows:

      local connection FAIL
      Service connection FAIL
      IP Address 0.0.0.0
      DHCP OFF

      what am i doing wrong or what can I do to make it work


    2. Advertisement
    3. #2
      coupechick's Avatar
      coupechick is offline Sky User Member
      Exchange: 028
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      Should i have put my open media wifi bridge into the router after the set up on the computer and before i put it into the Sky box?

    4. #3
      coupechick's Avatar
      coupechick is offline Sky User Member
      Exchange: 028
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky Anytime Plus - Wifi Bridge Help

      Perhaps I need to plug the wifi bridge to the router before the sky box?

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      To the best of my knowledge, you should connect the media bridge to your computer first. Use it to connect to your WiFi router (using the enclosed disc/software) then you should be able to connect it to your Sky+ HD STB.

      I am not sure where you get the power from, but the USB ports on the Sky+ HD STB are disabled.

      Someone commented that they couldn't put in numbers on theirs the other day, if this is an issue, contact Sky by phone and ask for some help, assuming it is the one that they have supplied you.

      If you can't get it working, the Netgear does a good one for around 35 or consider a pair of HomePlugs or PowerLine Adapters for around 35.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Sky Anytime Plus - Wifi Bridge Help


    7. #6
      coupechick's Avatar
      coupechick is offline Sky User Member
      Exchange: 028
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      I have wasted a full day trying to set this up

      It was fine on the computer to install, fine connecting to router but when it was connected to the sky box it wont pick it up. Usb ports are working on the box as is the ethernet cable plug.

      rang BT and was on for almost 20 mins to some foreign person who had no idea what they were on about, who then told me to ring sky. Spent 30 mins on the first phone call to them with a call centre non uk based which was frustrating more than anything to be told to ring BT back. I then rang BT again and was on about 40 minutes again to be told they cant help and that everything on their side is working properly. Rang back to sky spent 45 mins speaking to a lovely lady who tried lots of things but at the end of the call advised me to call BT again.

      I am so scundered now and I dont really think it is worth the hassle.

      I have been back an forward all day reading through pages and pages of articles online and on forums including this one to try anything possible to make it work to no avail.

      Am at my wits end now and it is probably something really really simple

    8. #7
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      Do you have an alternative power source for the USB lead? i.e. a Laptop or TV?

      Could you connect to that, just for the purpose of testing please.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #8
      coupechick's Avatar
      coupechick is offline Sky User Member
      Exchange: 028
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      yea have tried alternative power for usb, tried it off laptop and separate power of its own with adapter...... its really baffling me tbh lol

    10. #9
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,202
      Thanks
      844
      Thanked 2,223 Times in 2,092 Posts

      Re: Another Open Media Wifi bridge question

      When it was connected to your computer, were you able to browse the Internet?

    11. #10
      Muzikill's Avatar
      Muzikill is offline Sky User Member
      Exchange: 01383
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      The first thing is make sure the wifi bridge connects when its powered up before you plug the network cable in the back of the sky box. The lights on it will show this. I found out I had to add the wifibridge mac AND the sky mac to the router allow list. This stopped the sky box turning off the openmedia wifibridge.

     

     
    Page 1 of 5 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION