Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    bitcomet listen port blocked

    This is a discussion on bitcomet listen port blocked within the P2P / File sharing forums, part of the General chat category; hi all really not too sure what im doing but ive followed all the intructions to enable my listening port ...

    1. #1
      sumtime's Avatar
      sumtime is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      bitcomet listen port blocked

      hi all

      really not too sure what im doing but ive followed all the intructions to enable my listening port for bitcomet but its still blocked, any ideas

      its a sagem fast 2504 modem

      thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      Steven_Belfast's Avatar
      Steven_Belfast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      311
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Your best bet if you have unblocked the ports on the router and software firewall is to make a DMZ ( demilitarized zone )
      In the router page this will open all ports to the pc and remove this pr from the routers firewall ,

    4. #3
      sumtime's Avatar
      sumtime is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      OK thanks but I have no idea what that means, sorry :?

    5. #4
      Steven_Belfast's Avatar
      Steven_Belfast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      311
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Hello man,

      First off i need to inform you this will remove the hardware firewall protection from the router to your system ,

      But if you wish to do this then to in to the router page :

      http://192.168.0.1 User name = admin Password = sky ,
      From there click on advanced ,
      The fisrt thing you will see is ( Default DMZ server )
      You will need to enter the last part of you computer ip address ,
      To get this on your pc click on start then run - in run type " CMD " press enter you will get a black screen type in here " ipconfig " it will get you yout pc`s ip address ,
      From there go back to the router page and enter the last part of the ip address to the default dmz server and click apply ,
      After a few mins close every thing and check the port again .

    6. #5
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      He's got a modem, not a router!! You don't set up ports on a modem.

    7. #6
      Steven_Belfast's Avatar
      Steven_Belfast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      311
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Sky do not use modems they are all routers ,
      Sorry gateways and modem with a router in it ,
      There for it does have ports .

    8. #7
      Woodster's Avatar
      Woodster is offline Sky User Member
      Exchange: 01442
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Herts
      Posts
      585
      Thanks
      0
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Sorry!! I read first post, he said he had a modem, and i did not research the product. My bad!!

    9. #8
      nazman's Avatar
      nazman is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      I had a similar problem and had to physically reset the modem - there is a small pin that you need reset at the back. If your not sure were it is check the manual.

    10. #9
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Quote Originally Posted by Steven_Belfast View Post
      Your best bet if you have unblocked the ports on the router and software firewall is to make a DMZ ( demilitarized zone )
      And if you do that then you lose all the innate protection that being behind a NAT router offers. Not what I'd call a "best bet". Far better to set the portforwarding up properly or use UPnP.

    11. #10
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,091
      Thanks
      20
      Thanked 53 Times in 48 Posts

      Re: bitcomet listen port blocked

      Quote Originally Posted by sumtime View Post

      ive followed all the intructions to enable my listening port for bitcomet but its still blocked, any ideas
      Either you've not set up the portforwarding properly or the port is being blocked by something like McAfee or even the Windows firewall.

      Bitcomet is UPnP compatible and unless you've turned off UPnP in the router, you shouldn't really need to portforward. So it looks like it is a firewall/McAfee type problem to me.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION