Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Aerial Mast Amplifier Problems

    This is a discussion on Aerial Mast Amplifier Problems within the General chat forums, part of the Community channel category; I have Sky+ box on main TV with 2nd TV connected by RF2 and Sky TV Link which gave me ...

    1. #1
      DAVID_KERWIN's Avatar
      DAVID_KERWIN is offline Sky User Member
      Exchange: 01642
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2009
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Aerial Mast Amplifier Problems

      I have Sky+ box on main TV with 2nd TV connected by RF2 and Sky TV Link which gave me a good picture.

      I recently fitted a SLX Aerial Mast Amplifier due to poor signal on Freeview digital channels, I now get all digital channels with good picture on both TVs.

      The problem is:
      I have now lost sound and get a very bad picture on 2nd tv Sky channel.

      The problem seems to be the SLX power unit for the Mast Amplifier, if I unplug it I get good Sky channel with sound. (but lose digital channels)

      Do I need some sort of bypass to remedy the problem.

      regards Dave


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      Try changing the channel on the receiver that the Sky picture is being sent out on and then retuning th TV.

      For SkyHD use services,0,0,1,select and remember to save the settings.

    4. #3
      DAVID_KERWIN's Avatar
      DAVID_KERWIN is offline Sky User Member
      Exchange: 01642
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2009
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      Thanks Smithy

      My SKY+ TV is received on channel 68 and I get it on 2nd TV on Program 10 (Analogue), channel 68.
      I have tried changing from Program 10 to 8 with no effect.

      I understand you are suggesting changing the 68 channel, if that so I will give it a try when the grandson comes off the cartoon channels.

      If I change Channel 68 on 2nd tv will it effect main tv ?

      (Strangely: if I unplug the tv aerial from main tv the sound returns on 2nd tv Sky channel even after replacing it, but after switching off and on again there is no sound)

      Regards
      Dave
      Last edited by DAVID_KERWIN; 31-10-10 at 01:19 PM.

    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      Yes, you need to move the channel from 68 on the Sky receiver and then tune in the second TV to the new frequency, it won't affect the main TV as that will be connected via either SCART or HDMI.

      The problem is that with the amplifier running it is causing cross modulation on channel 68, that is why when you either remove the aerial or unplug the power supply it clears up.

    6. The Following User Says Thank You to Smithy99 For This Useful Post:

      DAVID_KERWIN (31-10-10)

    7. #5
      DAVID_KERWIN's Avatar
      DAVID_KERWIN is offline Sky User Member
      Exchange: 01642
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2009
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      Thanks for your help Smithy

      I will give it a try.


      Regards
      Dave
      Last edited by DAVID_KERWIN; 31-10-10 at 05:33 PM.

    8. #6
      DAVID_KERWIN's Avatar
      DAVID_KERWIN is offline Sky User Member
      Exchange: 01642
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2009
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      Eureka

      Many thanks Smithy
      I changed the Main TV Channel to 69
      I did not need to retune 2nd TV, Sky picture and sound perfect.

      I am very grateful for your help, I was starting to panic and fearing another costly visit to Maplins as everything you buy from them seems to sealed in plastic and non returnable after you open.

      Best wishes
      Dave

    9. #7
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Aerial Mast Amplifier Problems

      You're welcome Dave, it is a common thing with the RF2 output.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION