Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Power Outage in Sovereign House - Reason for Outage

    This is a discussion on Power Outage in Sovereign House - Reason for Outage within the General chat forums, part of the Community channel category; Please be advised that there has been a power outage in one of our POP Racks based in Sovereign House. ...

    1. #1
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Power Outage in Sovereign House - Reason for Outage

      Please be advised that there has been a power outage in one of our POP Racks based in Sovereign House.

      We are in the process of resolving this urgently and will notify you when this has been resolved.

      Regards,
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~


    2. Advertisement
    3. #2
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thanks for the heads up NewsreadeR
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    4. #3
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Sent by email, problem was my email is on the same server

      And also all their phones went down as well, now thats what i call a backup plan.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    5. #4
      SatDish's Avatar
      SatDish is offline Site Founder
      Exchange: Gravesend, NDGRA
      Broadband ISP: Virgin XXL 200
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Yes
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Kent, UK
      Posts
      5,206
      Thanks
      42
      Thanked 41 Times in 28 Posts
      Blog Entries
      1
      perhaps Ed has got SkyBB aswell
      "To help would be a great adventure"

    6. #5
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,227
      Thanks
      108
      Thanked 390 Times in 314 Posts
      Blog Entries
      48

      Today, at 16:24 UK time we experienced a power outage in our POP rack in Sovereign House. (This is the core of our network in this site.)

      The reason for the power outage was that a power supply in one of our Cisco 6500 routers failed. There was a major component failure, and this created a short circuit. As a result of the short circuit, the fuses to the rack tripped.

      Our engineers on site quickly diagnosed this problem, and removed the faulty power supply. They found that when power was applied to the power supply it smoked and emitted sparks.

      Power was restored at 16:52 and the routers booted up at this point.

      We would like the apologise to customers for the inconvenience caused. We are taking action shortly to install a UPS into this rack, to give all network equipment resilient feeds. Although the power to this rack is currently "protected" and comes off a UPS, the type of failure we experienced was not mitigated by this as it caused an upstream breaker to fail.
      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

    7. #6
      SatDish's Avatar
      SatDish is offline Site Founder
      Exchange: Gravesend, NDGRA
      Broadband ISP: Virgin XXL 200
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Yes
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Kent, UK
      Posts
      5,206
      Thanks
      42
      Thanked 41 Times in 28 Posts
      Blog Entries
      1
      Our engineers on site quickly diagnosed this problem, and removed the faulty power supply. They found that when power was applied to the power supply it smoked and emitted sparks.
      do you think the smoke etc gave it away
      "To help would be a great adventure"

    8. #7
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Na but the war paint they were wearing sure did
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    9. #8
      john5197's Avatar
      john5197 is offline Sky User Member
      Exchange: Astley Bridge
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Lancashire
      Posts
      73
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      as the Germans may say" Nicht der fingerpoken or de spitz undsparken vom de elektricity, ich will bekommen mit de fingers gebrandt"

    10. #9
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Well in that case you need to watch where you stick your fingers then don't you
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    11. #10
      john5197's Avatar
      john5197 is offline Sky User Member
      Exchange: Astley Bridge
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Lancashire
      Posts
      73
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Das ist korrect

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2020. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION